Článek
Jahodové moučníky a dezerty patří mezi nejoblíbenější. Vyhovují vám takové, které se podávají ještě teplé a dají se servírovat také jako sladké jídlo? Vyzkoušejte cobbler. Lze ho na talíři ozdobit zakysanou smetanou, ale bude skvěle chutnat také se zmrzlinou. Med, který najdete mezi surovinami, se dá nahradit javorovým sirupem.
Postup
01.
Jahody očistěte a překrájejte na poloviny. Pár kousků nechte stranou a ostatní vložte do formy (o průměru 24 cm) vymazané máslem. Posypejte je skořicovým cukrem a přelijte medem. Zlehka promíchejte.
02.
Ve větší míse smíchejte prosátou mouku se špetkou soli, kypřicím práškem, citronovou kůrou, mletými mandlemi a cukrem. Zapracujte máslo nakrájené na kostičky a vytvořte směs podobnou drobence. Nakonec přilijte podmáslí.
03.
Hutnou směs (připomínající kaši) naneste pomocí lžíce na jahody a rozprostřete po celé ploše. Navrch zlehka zamáčkněte odložené kousky překrojených jahod a větší kousky mandlí. Posypejte ještě trochou skořicového cukru a vložte do trouby vyhřáté na 190 °C.
04.
Pečte při 190 °C asi 45 minut, dokud nebude těsto pevnější a nezezlátne. Nechte chvilku zchladnout, ale podávejte ještě teplé s kopečkem zakysané smetany.