Článek
Že je základní surovinou v tomto receptu cuketa, to napadne jen málokoho. Výsledek je přitom díky ní dokonale vláčný, čokoláda a borůvky se postarají o skvělou chuť a svěžest a skořice jistí, že si takhle upravenou cuketu dají i její největší odpírači.
Postup
01.
Cuketu nastrouhejte nahrubo a dejte do cedníku vykapat. Troubu předehřejte na 180 °C. Smíchejte obě mouky, prášek do pečiva, skořici a špetku soli s citronovou kůrou.
02.
V jiné míse vyšlehejte vejce s oběma cukry do světlé pěny, poté zašlehejte olej a vanilkový extrakt. Do této směsi vmíchejte nastrouhanou a řádně vymačkanou cuketu. Postupně k tomu zapracujte i moučnou směs a vymíchejte hladké těsto. Do něj vmíchejte nahrubo nasekanou čokoládu (nebo čokoládové pecky) a borůvky jemně obalené v mouce.
03.
Těsto přelijte do máslem vymazané a moukou vysypané formy a pečte 50 až 60 minut. Ke konci pečení proveďte test špejlí. Upečený chlebíček nechte ve formě trochu zchladnout a poté jej vyklopte na mřížku.
Cukety, kam se podíváš
Cukety jsou stále dostupné, zkuste je využít naplno.
- Polévky: Cuketový krém | À la koprovka | Minestrone|
- Naslano: Hranolky | Pizza s nivou | Halušky | Špagety s kuličkami
- Nasladko: Ovesná kaše | Buchta s polevou | Perník
- Pod víčkem: Nakládané à la matjesy | Hořčice| Čatní