Článek
Dezert, který bude hned hotový a přitom je naprosto skvělý? Právě jste ho objevili! Stačí vám na něj tři suroviny a postup je tak jednoduchý, že víc už to snad ani nejde... Hrušky můžete pokapat citronovou šťávou, nebo dochutit mletou skořicí.
Postup
01.
Troubu předehřejte na 190°C. Na plech připravte pečící papír.
02.
Omyté hrušky neloupejte. Vykrojte z nich jádřinec a nakrájejte na plátky.
03.
Rozválené listové těsto rozkrojte na šest stejných obdélníků. Na pečicí papír nandejte 6 lžiček medu do míst, kam pak položíte jednotlivé obdélníky těsta.
04.
Na každou dávku medu dejte cca 3 plátky hrušky a díl listového těsta. Vidličkou kraje listového těsta přimáčkněte k pečícímu papíru.
05.
Koláčky pečte v předehřáté troubě dozlatova. Pod listovým těstem hrušky a med zkaramelizují. Upečené je na plechu obraťte a nechte mírně zchladnout. Můžete je posypat moučkovým cukrem.