Hlavní obsah
Foto: Svatava Vašková

Foto: Svatava Vašková

Není nic snazšího, než příprava těchto koláčků. Budete potřebovat jen listové těsto, med a hrušky (ale klidně jablka). Navíc do jejich přípravy můžete zapojit i děti.

10 min.
Příprava
20 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
6 kusů
  • 1 balení vyváleného listového těsta
  • 1,5 ks hrušek
  • 6 lžiček medu
Článek

Dezert, který bude hned hotový a přitom je naprosto skvělý? Právě jste ho objevili! Stačí vám na něj tři suroviny a postup je tak jednoduchý, že víc už to snad ani nejde... Hrušky můžete pokapat citronovou šťávou, nebo dochutit mletou skořicí.

Postup

01.

Troubu předehřejte na 190°C. Na plech připravte pečící papír.

02.

Omyté hrušky neloupejte. Vykrojte z nich jádřinec a nakrájejte na plátky.

03.

Rozválené listové těsto rozkrojte na šest stejných obdélníků. Na pečicí papír nandejte 6 lžiček medu do míst, kam pak položíte jednotlivé obdélníky těsta.

04.

Na každou dávku medu dejte cca 3 plátky hrušky a díl listového těsta. Vidličkou kraje listového těsta přimáčkněte k pečícímu papíru.

05.

Koláčky pečte v předehřáté troubě dozlatova. Pod listovým těstem hrušky a med zkaramelizují. Upečené je na plechu obraťte a nechte mírně zchladnout. Můžete je posypat moučkovým cukrem.

Energetická hodnota celkem pro 1 kus
Energie923,62 kJ
Bílkoviny2,99 g
Tuky11,13 g
Sacharidy26,46 g
Sůl0,46 g
SAFA6,07 g
Vláknina1,86 g
Cukry12,3 g

Načítám