Hlavní obsah
Foto: Svatava Vašková

Foto: Svatava Vašková

Dietáři a vyznavači zdravého stravování, nečtěte dál! Dnešní recept je totiž vpravdě kalorická bomba. Tuto pomazánku na klasické topinky si zamilujete, je pořádně pikantní a sýry v ní se na horké topince dokonale taví.

5 min.
Příprava
10 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
3 porce
Pomazánka
  • 120 g sýru hermelínového typu
  • 50 g goudy
    7
  • 1 ks jarní cibulky
  • 1 stroužek česneku
  • 1/2 lžičky dijonské hořčice
    10
  • 1 špetka chilli
  • 150 g majonézy
    3
Topinky
  • 1/2 bochníku chleba
    1
  • 3 lžičky sádla
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Sýr hermelín nastrouhejte na hrubém struhadle, sýr goudu nastrouhejte na jemném struhadle. Dejte je do misky.

02.

Bílou část jarní cibulky nasekejte najemno a přidejte ji k sýrům. Česnek nadrťte.

03.

Přidejte trošku dijonské hořčice, majonézu a chilli. Vše zamíchejte. Pomazánku není třeba dosolovat, slanost jí dodají sýry.

04.

Starší chléb nakrájejte na plátky a ty opečte na pánvi na sádle z obou stran dozlatova. Topinky nemusíte česnekovat, pomazánka má česneku dostatek.

Foto: Svatava Vašková

Topinky ozdobte naseknou zelenou částí jarní cibulky Foto: Svatava Vašková

05.

Hotové topinky ještě teplé mažte pomazánkou. Podávejte je nejlépe s vychlazeným pivem.

Energetická hodnota celkem pro 1 porci
Energie3 554,62 kJ
Bílkoviny24,7 g
Tuky53,61 g
Sacharidy66,46 g
Sůl3,37 g
SAFA12,22 g
Vláknina4,34 g
Cukry4,29 g

Načítám