Hlavní obsah
3,7
(34)
Foto: Svatava Vašková

Foto: Svatava Vašková

Dietáři a vyznavači zdravého stravování, nečtěte dál! Dnešní recept je totiž vpravdě kalorická bomba. Tuto pomazánku na klasické topinky si zamilujete, je pořádně pikantní a sýry v ní se na horké topince dokonale taví.

5 min.
Příprava
10 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
3 porce
Pomazánka
  • 120 g sýru hermelínového typu
  • 50 g goudy
  • 1 ks jarní cibulky
  • 1 stroužek česneku
  • 1/2 lžičky dijonské hořčice
  • 1 špetka chilli
  • 150 g majonézy
Topinky
  • 1/2 bochníku chleba
  • 3 lžičky sádla
Článek

Postup

01.

Sýr hermelín nastrouhejte na hrubém struhadle, sýr goudu nastrouhejte na jemném struhadle. Dejte je do misky.

02.

Bílou část jarní cibulky nasekejte najemno a přidejte ji k sýrům. Česnek nadrťte.

03.

Přidejte trošku dijonské hořčice, majonézu a chilli. Vše zamíchejte. Pomazánku není třeba dosolovat, slanost jí dodají sýry.

04.

Starší chléb nakrájejte na plátky a ty opečte na pánvi na sádle z obou stran dozlatova. Topinky nemusíte česnekovat, pomazánka má česneku dostatek.

Foto: Svatava Vašková

Topinky ozdobte naseknou zelenou částí jarní cibulky Foto: Svatava Vašková

05.

Hotové topinky ještě teplé mažte pomazánkou. Podávejte je nejlépe s vychlazeným pivem.

Reklama

Načítám