Hlavní obsah
Foto: Svatava Vašková

Foto: Svatava Vašková

Receptů na jednoduché a rychlé pomazánky není nikdy dost. V tomto navíc perfektně zužitkujete zbylé kuřecí maso, které už nevydá ani na jednu porci. Vmžiku z něj vykouzlíte výbornou pomazánku.

5 min.
Příprava
Neuvedeno
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 misku
  • 200 g pečeného kuřecího masa
  • 1/2 ks červené cibule
  • 1/2 stonku řapíkatého celeru
    9
  • 1/2 ks menší mrkve
  • 1/2 lžičky citronové šťávy
  • 120 g majonézy
    3
  • 1 špetka pepře
  • 2 špetky soli
Obsažené alergeny
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Majonézu, aby nebyla tak hutná, můžete naředit bílým jogurtem nebo zakysanou smetanou. Ale nemusíte...

Postup

01.

Pečené či vařené kuřecí maso nasekejte najemno. Stejně nakrájejte řapíkatý celer i červenou cibuli, mrkev nastrouhejte. Všechny suroviny zamíchejte s majonézou a na dochucení přidejte pár kapek citronové šťávy.

02.

Pomazánku podle chuti osolte a opepřete. Nechte ji chvíli rozležet v chladničce a pak podávejte s čerstvým pečivem.

Energetická hodnota celkem pro 1 misku
Energie5 496,93 kJ
Bílkoviny67,75 g
Tuky109,83 g
Sacharidy10,12 g
Sůl4,04 g
SAFA17,01 g
Vláknina2,75 g
Cukry7,1 g

Načítám