Hlavní obsah
3,9
(14)
Foto: Viktorie Hrazdílková

Foto: Viktorie Hrazdílková

Máte rádi bramborové gnocchi? Pak vyzkoušejte tenhle rychlý a sytý recept z jedné pánve. Je jednoduchý a do 15 minut na stole.

5 min.
Příprava
10 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
2 porce
  • 400 g gnocchi
  • 300 g kuřecích prsou
  • 2 hrsti baby špenátu
  • 1 kelímek 30% smetany ke šlehání
  • 1 lžička sušeného česneku
  • pepř
  • sůl
  • 1 lžíce oleje
Článek

Postup

01.

Kuřecí prsa nakrájejte na menší kostky. Maso dejte do misky, přidejte sůl, pepř a sušený česnek a promíchejte.

02.

Na pánev dejte olej, přidejte maso a zprudka orestujte. Když je maso dobře opečené, stáhněte plamen na minimum a přidejte špenát. Směs znovu lehce osolte a opepřete, můžete přidat i česnek. Přidejte gnocchi – v obchodě seženete i takové, které se nemusejí předvařovat. Jinak je uvařte podle návodu, většinou to trvá dvě minuty.

03.

Směs krátce promíchejte a zalijte smetanou. Poduste pod poklicí asi 6 minut a skvělé jídlo je na stole.

Foto: Viktorie Hrazdílková

Výborné, syté a úplně jednoduché jídlo, které poslouží jako rychlý oběd i večeřeFoto: Viktorie Hrazdílková

Znáte kluzky? Jsou to bezlepkové bramborové noky bez mouky a vajec. Víte, že gnocchi můžete použít i jako rychlou a sytou zavářku do česnekové polévky?

Reklama