Hlavní obsah

Redakční testování: Vyzkoušely jsme pěny na holení!

Foto: 2M media, Shutterstock.com

Foto: 2M media, Shutterstock.com

Reklama

Pěny i gely na holení se staly nepostradatelným pomocníkem v každé koupelně nejen pro pány, ale i pro dámy. Zvláště na jaře a v létě, kdy se chce velká část žen pyšnit hladkými nohami i třísly. Které produkty zabodovaly v naší redakci?

Článek

Hladká pokožka je prozatím stále trendy a nejrychlejší metodou, jak se zbavit na jaro a léto nežádoucích chloupků po těle, je oholit je žiletkou. K depilaci však určitě použijte holicí gel, který vytvoří bohatou pěnu a usnadní tak celý proces. Pokožku v kombinaci s vodou totiž krásně zjemní a žiletka po ní bude lépe klouzat a nebude zbytečně dráždit pokožku. Které další chyby při holení často děláme? 

Na holení můžete použít také oleje a krémy, ale v redakci jsme se shodly, že nejčastěji sáhneme po holicí pěně či gelu. Většina gelů se po styku s vodou promění v pěnu také. Ideální je, když budete celý proces depilace dělat v horké vaně či sprše, neboť teplo uvolní póry. Teď už stačí jen vybrat tu správnou značku. Tyto vyhovují nám.

Balea s aloe vera

Foto: Archiv firmy

Balea, gel na holení s aloe vera a avokádovým olejem, 150 ml, 40 Kč, prodává dmFoto: Archiv firmy

Testovala redaktorka Karin: Přiznám se, že pěnu na holení používám už léta jen párkrát do roka. Ne proto, že bych byla zastánce přirozeného ochlupení, ale tento produkt mi zkrátka přišel tak trochu zbytečný. K hladké pokožce mi postačil obyčejný sprchový gel a samozřejmě žiletka. Nedávno jsem vyzkoušela gel na holení od Baley a musím uznat, že celá ,,procedura” byla mnohem jednodušší. Výsledkem je krásně jemná hydratovaná pokožka a navíc za pár korun. Bohužel nemohu hodnotit, zdali výrobek opravdu nedráždí kůži, jak slibuje na obalu, protože podobný problém nemívám ani při použití zmiňovaného sprcháče.

Gillette s bambuckým máslem

Foto: Archiv firmy

Gillette, Satin Care Dry Skin, gel na holení pro suchou pokožku s bambuckým máslem, 200 ml, 120 KčFoto: Archiv firmy

Testovala redaktorka Lucie: Líbí se mi vůně gelu i jeho konzistence. Stačí opravdu malinké množství, které se na navlhčené pokožce změní v bohatou pěnu a tou snadno potřete celou nohu. Mám pocit, že žiletka pak klouže po pokožce mnohem snáz a holení je pak výrazně šetrnější. Po holení jsem vždy trpěla hodně suchou kůží, dělaly se mi šupinky, často mě pokožka pálila a svědila. S gelem je to mnohem lepší. Samozřejmě i tak se musím po holení hodně namazat tělovým mlékem, ale veškeré zarudnutí, pálení a svědění zmizelo.

Hedvábný Rituals

Foto: Archiv firmy

Rituals, sprchová pěna Sakura, 200 ml, 230 KčFoto: Archiv firmy

Testovala redaktorka Pavla: V momentě, kdy jsem poprvé vyzkoušela sprchovou pěnu na tělo s vůní třešňového květu a rýžového mléka, už jsem jinou ani nechtěla. Pěna je sice určena na mytí celého těla, ale já ji využívám i na holení. Stačí vymáčknout opravdu maličké množství, vytvoří hodně nadýchanou a velmi jemnou pěnu s příjemnou vůní, kterou pak na svém těle cítím ještě dlouho po sprše. Lahvička mi vydrží téměř půl roku. Značka prodává i malé cestovní balení, které s sebou určitě vezmu v létě na dovolenou.

Astrid s vitaminem E

Foto: Archiv firmy

Astrid Femina, povzbuzující gel na holení s vitaminem E, 200 ml, 125 Kč, prodává Teta drogerieFoto: Archiv firmy

Testovala fotoeditorka Marianna: Je pravdou, že holení přes zimu tolik neřeším, ale teď přichází čas, kdy už budu muset pomalu začít. Po použití pěny mám ale vždy určitě pocit dokonalejšího oholení, navíc nemám nohy tolik suché a kůže mi připadá více hydratovaná. Gel, který jsem testovala, je super, nedráždí citlivou pokožku, krásně pění a má příjemnou květinovou vůni. Dokonce mi přijde, že po něm méně zarůstají chloupky.

Saffee pro ženy i muže

Foto: Archiv firmy

Saffee, Face & Body, univerzální pěna na holení na obličej i tělo, 200 ml, 115 Kč, prodává NotinoFoto: Archiv firmy

Testovala šéfredaktorka Monika: Jestli vás u pěny na holení zajímá především nápadná vůně, pak tahle nebude váš favorit. Je totiž úplně neparfémovaná, asi i proto, že je unisex. Nicméně je to pěna pořádně hustá, což mám ráda, protože pak mám pocit, že lépe vidím, jak mi jde práce od žiletky. Oceňuji, že je vhodná pro citlivou pleť, protože tu bohužel mám a jakékoliv podráždění z kosmetických přípravků pak následně dlouho zachraňuji. Deklarovanou schopnost hydratace pokožky neposoudím, protože jsem zvyklá si po holení do tří minut inkriminované partie namazat ještě krémem. Za mě fajn produkt, který vás neodradí přehnanou vůní ani cenou a navíc se s ním může oholit i váš partner, a to dokonce v obličeji.

Reklama

Načítám