Hlavní obsah

Romantická gesta? Tahle prostě fungují po staletí!

Foto: George Rudy, Shutterstock.com

Foto: George Rudy, Shutterstock.com

Reklama

Nemusí to být denně, ale alespoň čas od času. Projev lásky, důkaz, že jste stále v jeho srdci, že vás miluje a myslí na vás, kudy chodí. Romantická gesta ženy milují, originalita se cení, ale klasika je klasika. Která romantická gesta se nikdy neomrzí?

Článek

Někteří muži se řadí mezi rozené romantiky, jiní to v krvi prostě nemají. Ale čas od času se může pochlapit každý a v takovém případě se hodí vědět, jaká romantická gesta fungují snad už po staletí. Gesta, s nimiž žádný muž nikdy neudělá chybu. Takže dámy, dejte tenhle článek přečíst svým milovaným mužům, obzvláště těm, kteří to s romantikou moc neumějí.

1. Večeře při svíčkách

Pozor, není řeč o luxusní restauraci, kde necháte půlku výplaty. V případě romantiky se totiž cení snaha, nikoli stav konta. Takže ať už je váš drahý muž schopný kuchař, nebo si horko těžko ohřeje párky, tohle zvládne. Do kolen vás přece dostane třeba i mražená pizza, když ji připraví a naservíruje jen pro vás a k tomu pustí hudbu, kterou máte rádi. Jestli chce opravdu zabodovat, vybere třeba vaši svatební píseň, nebo tu, na kterou jste spolu poprvé tančili. A když přidá víno a zapálí svíčky…

2. Snídaně do postele

Jen si to představte. Pohoda, nedělní ráno, kdy není žádný spěch, můžete se povalovat, jak dlouho chcete… A najednou partner vstane a vy si říkáte, že jde asi na záchod. Jenže on se za chvíli vrátí s vonící kávou a něčím k snědku. Opět je jedno, zda jsou to vajíčka, která sám ukuchtil, nebo kobliha, pro kterou skočil k pekaři – a klidně může být včerejší. Nejenže je to krásné gesto, ale je více než pravděpodobné, že vás čeká i skvělý ranní sex.

Foto: Stokkete, Shutterstock.com

Snídat v posteli je sice dost nepohodlné, ale kdo by to řešil, když se jedná o romantické gesto!Foto: Stokkete, Shutterstock.com

3. Květiny a drobné pozornosti

Zapomeňte na všechny vtipy, které tvrdí, že pugét bez zjevného důvodu značí, že muž provedl nějakou lotrovinu. Donést své milované květiny nebo čokoládu či bonbony, o nichž muž ví, že je ona zbožňuje, znamená jednoduše to, že na ni myslí. A také že ji vnímá a poslouchá, protože jak jinak by věděl, jakou čokoládu koupit či které květiny má nejraději? Zkrátka: když žena spatří milovaného muže s květinou v ruce, bude nadšená.

4. Galantnost

Není to ani tak romantické gesto, jako spíš projev slušnosti a respektu. Otevřené dveře od auta, pomoc při oblékání kabátu, to, že do restaurace vchází první on, zato do schodů stoupáte první vy – to dělají muži, kteří si žen váží. A rozhodně to nijak neohrožuje rovnost pohlaví, víru ve vaši samostatnost a podobně. Je to jen způsob, kterým vám muž může vyjádřit úctu. A když někoho milujete, musíte si ho přece i vážit!

Foto: Iakov Filimonov, Shutterstock.com

Podržet milované ženě dveře nebo jí pomoct do kabátu je projev péče a úcty, který si pravý gentleman nenechá nikdy ujítFoto: Iakov Filimonov, Shutterstock.com

5. Kompliment

Drobná poznámka, že vám to sluší, že v těch šatech vypadáte dokonale, že ho váš pohled dostává do kolen, nebo že to, jak ho umíte rozesmát, je božské. Prostě jakýkoli kompliment, který je myšlen vážně a upřímně, funguje. Muži to sice často pokládají za zbytečné řeči (proč bych to říkal… kdyby ses mi nelíbila a nemiloval bych tě, proč bych s tebou byl…), ale ženy to jednou za čas opravdu rády slyší. Tak na to, pánové, nezapomínejte!

Říkáte si, že někdy tyhle věci dělají muži zcela zištně, jen aby ženu dostali, kam chtějí? Tak si všímejte i něčeho jiného. Víte třeba, co dělají ženy a co muži jen s těmi, které opravdu milují?

Reklama

Související témata:

Načítám