Hlavní obsah

Co dělají ženy a co muži jen s těmi, které opravdu milují?

Foto: Goksi, Shutterstock.com

Foto: Goksi, Shutterstock.com

Reklama

Nezávazně randit a chodit s někým, s kým si dovedete představit společnou budoucnost, se od sebe zásadně liší. Co dělají ženy, jen když opravdu milují? A jak se chovají muži k ženám, se kterými to myslí vážně?

Článek

Ženy se prý zamilovávají snadněji či rychleji, ale není to pravda. Jen jsou mnohdy otevřenější v projevování citů. Jak se chovají jen k mužům, které opravdu milují? A jak je to s tvrzením, že muži odmítají ukazovat svou zranitelnost? Když žena akceptuje muže i s jeho chybami a ten se s ní ochotně pohádá, je to jasné. Je to pravá láska!

Co dělá zamilovaná žena?

Jednou z obav, kterou má na začátku vztahu většina lidí, je, že jejich city nejsou opětovány. Muži někdy nerozumějí ženám, těm zase připadá, že muži jsou nečitelní. Jak poznáte opravdu zamilovanou ženu?

1. Představí partnera rodině

V životě většiny žen hrají rodina a kamarádi zásadní roli. Svěřuje se jim se vším a tráví s nimi hodně času. A s představováním nového partnera bývají opatrné, musejí si být jisté, že je to ten pravý. Ve chvíli, kdy žena přítele požádá, aby se setkal s její rodinou, může začít slavit. Tahle ženská ho miluje, zařadila ho mezi nejbližší a on patří do jejího života. Ale to stejné očekává i na oplátku, chce o muži vědět co nejvíc.

2. Klidně není dokonalá

Je-li žena zamilovaná a ve vztahu se cítí bezpečně, dovolí si nebýt za všech okolností perfektní a upravená. Cítí se uvolněně, nesnaží se mít vždy skvělý účes, bezchybný make-up a v restauraci nepředstírá, že je živa ze vzduchu a ranní rosy. Naopak si klidně vezme pohodlné tepláky a dopřeje si „no make-up den“ po boku muže, kterému důvěřuje a před kterým nemusí nic předstírat. Ale stejně tak se pro svého pana Božského snaží být neodolatelná a přitažlivá.

Foto: NDAB Creativity, Shutterstock.com

Jsem šťastná, že s tebou můžu být sama sebouFoto: NDAB Creativity, Shutterstock.com

3. Neřeší chyby

I milující partnerka samozřejmě vnímá partnerovy nedostatky, ale nemá s nimi problém. V jejích očích převažují klady a silné stránky, uvědomuje si, že nikdo není dokonalý. A když jí muž odhalí své slabiny, ona se ho okamžitě nezačne snažit měnit. Jedná se o jeden z nejzásadnějších rysů zdravého vztahu, kdy máte po boku člověka s chybami a nemáte potřebu z něj dělat ideál. Je to do budoucna jistota, že muž může přijít o práci nebo nabrat kila a žena bude stát při něm a bez výhrad ho podpoří.

4. Váží si partnerova názoru

Zamilovaná žena se v zásadních životních situacích nerozhoduje už jen sama za sebe, ale je pro ni důležitý partnerův názor. Ať se jedná o osobní vztahy, nebo pracovní záležitosti, probírá je s mužem, na kterém jí záleží. Chce znát jeho pohled na věc a vyslechne si i rady. A pak se jimi často řídí.

Jak se pozná zamilovaný muž?

Co dělá muž jen se ženou, s níž to myslí opravdu vážně? Dovolí si být zranitelný, hádá se a taky poslouchá, co mu partnerka chce říct.

1. Pohádá se

Že je to nesmyl, protože zamilovaný muž se přece se svojí vyvolenou hádá nerad? Vztahy bez hádek a dvojice, které se shodnou naprosto ve všem, existují jen ve filmech. Do zdravého vztahu zapálené diskuse i hádky patří. Pokud muž opravdu miluje, pak je ochotný do vztahu investovat a věnovat čas nalézání kompromisu a hledání řešení, které vyhovuje oběma. Občasné dohadování je známka toho, že chce na vztahu pracovat.

2. Naslouchá a pamatuje si

O mužích se občas říká, že jsou jako přerostlé děti. Což je ovšem výhoda, protože jejich uvažování může být celkem prosté. Zajímají se jen o věci, které je baví, a soustředí se jen na to, pro co se vášnivě nadchli. A že je hodně zajímá současná partnerka, se pozná jednoduše: ona mluví, on pozorně naslouchá, ptá se a se zájmem reaguje. Když se později ukáže, že si zapamatoval i drobnosti, takže upozorní číšníka, že partnerka miluje hodně pálivé jídlo, nebo v autě naladí její oblíbené rádio, je jasno.

Foto: fizkes, Shutterstock.com

Jak jsi minule říkala, že tě štve šéf... Zlepšilo se to? Foto: fizkes, Shutterstock.com

3. Ukáže slabiny

Společnost od mužů očekává, že budou silní, nebojácní a rozhodně nebudou třeba plakat nebo mít strach. Jakýkoli náznak slabosti je známka, že chlap vyměkl. Je to hloupé a stereotypní, ale děje se to. Když muž odhalí zranitelná místa, přizná omyly z minulosti nebo svoje fobie, partnerka už nemusí přemýšlet, co k ní doopravdy cítí. Miluje ji a je jen na ní, aby jeho důvěru nezklamala.

Reklama

Načítám