Hlavní obsah

5 důvodů, proč dát šanci rannímu sexu. Má nějaké nevýhody?

Foto: Africa Studio, Shutterstock.com

Foto: Africa Studio, Shutterstock.com

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Někdo to rád večer po koupeli, jiný ráno ve sprše… Každý pár je jiný, a každému tak pro milostné hrátky vyhovuje jiná doba. Jak je to se sexem poránu a co všechno může do vztahu přinést?

Článek

Možná si nedokážete představit, že se hned po probuzení vybudíte k nějakým sexuálním výkonům, podobně jako se vám nechce přivstat si, abyste si před odchodem do práce zaběhali. Jenže zkusit ranní sex se skutečně vyplácí – stejně jako běh, ovšem kvůli sexu nemusíte vylézat z vyhřáté postele. Pomáhá zlepšit náladu a dodá energii do začátku dne. Co dalšího je na sexu hned po probuzení tak krásného a výhodného?

1. Spontánnost okamžiku

Jednou z hlavních výhod ranního sexu je bezpochyby jeho spontánnost. V tu chvíli nic neplánujete, nemusíte se oblékat nebo přemýšlet, jak druhého svést. Ranní sex je jednou z nejkrásnějších a nejpřirozenějších chvil, které mohou ve vztahu nastat. Je to způsob, jak pozdravit nový den, živelný akt, který se rodí z lásky a touhy. Odkazuje ke kráse přítomného okamžiku, využívání šancí a k životu tady a teď.

Foto: KIRAYONAK YULIYA, Shutterstock.com

Sex hned po probuzení je spontánní a přirozený, dokáže zbavit stresu a krásně uvolnitFoto: KIRAYONAK YULIYA, Shutterstock.com

2. Svěží energie

Během noci tělo i mysl načerpaly sílu a energii. Jste tak mnohem svěžejší a více nabuzení než večer, kdy jste po celém dni unavení a myslíte hlavně na to, jak se zachumlat do peřin a usnout. Spánek vám dobil baterky a – jak známo – jakékoliv zařízení začne s novou energií lépe fungovat. Během dne se baterky opět vybijí a vy se zase budete muset osvěžit odpočinkem. Ráno jste ale v plné síle, proto i prožitek sexu bude mnohem hlubší a intenzivnější, než když se cítíte unavení.

3. Uvolnění

Další výhodou ranního sexu je, že začnete den uvolněně. Sex uklidňuje, zbavuje stresu, rozpouští napětí a přináší pocity štěstí a pohody. Neexistuje lepší způsob, jak zahájit každodenní aktivity, než intimním časem stráveným s partnerem, kdy se oběma uvolní množství endorfinů.

Foto: Realstock, Shutterstock.com

Zkuste si kvůli milování s partnerem přivstat a uvidíte, kolik energie budete přes den mítFoto: Realstock, Shutterstock.com

4. Kardio trénink

Chtěli byste si ráno přivstat a zacvičit si, jenže se vám to pořád nedaří? Zkuste místo sportu ranní sex: spálíte podobné množství kilokalorií, ale o mnoho příjemnějším způsobem. Záleží samozřejmě na sexuálních polohách, které zvolíte, a na množství času, který budete milostným hrátkám věnovat. Vzpomeňte si, jak řada lidí zázračně zhubla, když si našla partnera a začala si užívat pravidelného milování.

5. Pro muže je jednodušší

Pro muže může být ranní sex jednodušší, protože mají po probuzení často erekci a hladina testosteronu je ráno vyšší. „Muži s poruchami erekce a oslabenou potencí jsou poránu díky osvěžujícímu spánku zpravidla sexuálně výkonnější. Proto by jim ženy měly dát ranní příležitost,“ potvrzuje docent Jaroslav Zvěřina, předseda Sexuologické společnosti ČLS. „Zvláště to dokážou ocenit stárnoucí muži, u kterých bývají rozdíly mezi kvalitou ranních a odpoledních či večerních erekcí výraznější,“ doplňuje Pavel Turčan, sexuolog a gynekolog z Centra Mediol v Olomouci.

Foto: LightField Studios, Shutterstock.com

Pokud si nedokážete představit ráno bez sprchy, vezměte partnera s sebou...Foto: LightField Studios, Shutterstock.com

Proč se do toho někomu nechce

Ranní sex ovšem není ideální pro každého. Jestli třeba vy nebo partner chodíte na noční nebo časné směny, může být sladění harmonogramu problém. Nebo nemáte ráno dost času a obáváte se, že by vás hrátky vyvedly z koncentrace. Další nevýhodou může být i hygiena – někdo na sebe zkrátka nenechá sáhnout bez vyčištění zubů a sprchy. Kromě neladících směn se dá všechno vyřešit: máte-li pocit, že ráno nestíháte, můžete si přivstat. A jestli váš den začíná ve sprše, můžete vzít partnera s sebou. Společné sprchování poskytne spoustu příjemných a stimulujících pocitů, mydlení a objímání pod vodou může zafungovat jako skvělá předehra.

Reklama

Načítám