Hlavní obsah

Salát z nových brambor a okurek

Hodnocení:
(48)
Foto: Svatava Vašková
Doba přípravy
10 minut
Doba vaření
15 minut
Náročnost
nízká

Ingredience na tento svěží pokrm máte přes léto určitě běžně doma, možná i na zahradě. Brambory, salátová okurka, vejce a výrazný kopr – kdo ho nerad, může ho klidně nahradit pažitkou. Tento salát poslouží jako nápaditá příloha ke grilovanému masu, stejně jako plnohodnotná letní večeře.

Ingredience pro:
2 porce
Na salát
  • 400 g nových brambor
  • 1 salátová okurka
  • 2 vejce natvrdo
  • 1 jarní cibulka
  • 3 ředkvičky
  • sůl
Na dresink
  • 3 lžíce zakysané smetany
  • 1 lžíce čerstvého kopru
  • 2 špetky soli
  • 1 špetka pepře
Článek

Postup

Krok 1: Rané brambory oškrábejte a dejte vařit do osolené vody doměkka. Slijte je a nechte zcela zchladnout.

Krok 2: Mezitím uvařte vejce natvrdo, nechte zchladnout a oloupejte.

Krok 3: Zakysanou smetanu promíchejte s nasekaným koprem, osolte a opepřete.

Krok 4: Nyní nakrájejte brambory. Uvařená vejce pokrájejte na čtvrtky, ředkvičky a salátovou okurku na plátky a jarní cibulku nasekejte najemno. 

Krok 5: Vše smíchejte s koprovým dresinkem. Salát podávejte vychlazený.

Foto: Svatava Vašková

Takovýhle letní bramborový salát chutná všem. Je lehký a osvěží

Tip: Kopr nemiluje každý. Jestli vám tato výrazná bylinka nevyhovuje, nahraďte ji třeba pažitkou.

Grilujete rádi a k masu servírujete i chutné přílohy? Kromě bramborového salátu se skvěle hodí mexický salát z pečené kukuřicecuketové harmoniky se slaninou a nebo batátové hranolky z trouby.

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama