Hlavní obsah

V seriálu jsou to korzety, ale v realitě? Podívejte se, jak se oblékají hvězdy seriálu Bridgertonovi

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Druhá řada úspěšného seriálu Bridgertonovi byla uvedena letos v březnu. Diváky nechává nahlédnout do prostředí britské smetánky 19. století a tomu odpovídají zvyklosti, mluva i styl oblékání. Jak se ale herečky oblékají v reálném životě a kdo má nakročeno stát se módní hvězdou?

Článek

Těsně utažené korzety a vzdušné empírové šaty nebo čelenky s peřím. Móda v oblíbeném seriálu Bridgertonovi čerpá prvky z historie regentské Anglie a kombinuje je s moderními elementy. Jak vypadají hlavní herecké hvězdy v kostýmech a co nosí v reálném životě?

Phoebe Dynevor (27)

Představitelka Daphne Bridgerton se sice objevila i ve druhé řadě, ale hlavní dějovou linku měla v první sérii. Její postava byla nesmělá, naivní a nevinná: až po svatbě zjistila, co obnáší milostný život a jak vznikají děti. S naivitou a nevinností postavy pracovala i kostýmní návrhářka Ellen Mirojnick (72), která Daphne oblékala do světlých a pastelových odstínů.

V rámci přípravy na milostné scény, kterých je v druhé polovině seriálu poměrně dost, měla herečka k ruce vlastní koordinátorku intimity. Ta jí nejen radila, ale také fungovala jako prostředník mezi ní a tvůrci, aby představitelka Daphne pikantními scénami prošla co nejsnáze.

Co se týče její osobního módního stylu, na veřejnosti se herečka často objevuje ve velmi ženských modelech šmrncnutých francouzskou elegancí. Miluje nadčasové kousky oblečení, které během jedné sezony nevyjdou z módy.

Foto: Profimedia.cz

V první řadě seriálu se řešil milostný život mladé Daphne Bridgerton a její snaha provdat se a založit rodinuFoto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Zleva: Na udílení cen InStyle Awards dorazila herečka v rozkošných mátových šatech z hedvábného saténu. Zdařilý byl i šedý kostým v pánském stylu na festivalu Canneseries. Oba modely jsou z módního domu Louis VuittonFoto: Profimedia.cz

Nicola Coughlan (35)

Zdánlivě nesmělá Penelope Featherington využívá toho, že většinou není středem pozornosti, a šéfuje vlastnímu tajnému byznysu. V seriálu jsou pro její postavu typické výrazné barvy – matka ji nutí nosit především žlutou a oranžovou.

I její představitelka často nosí hodně ženské a nápadné modely a zdá se, že ji oblékání baví a že se módou z Bridgertonových nechala hodně inspirovat. V „civilu“ sází na volány, balonové rukávy, řasení a krajky. Modely jsou to rozhodně neotřelé, ale ne vždy úplně lichotí její zaoblené postavě.

Ve svých pětatřiceti letech za sebou nemá příliš bohatou kariéru, ale zahrála si jednu z hlavních rolí v oblíbeném sitcomu Holky z Derry (2018–22). Móda tam ale zase takový prostor nemá, protože většinu času tráví hrdinky ve školní uniformě.

Foto: Profimedia.cz

V seriálu Nicola Coughlan ztvárnila teenagerku, ve skutečnosti je o dost staršíFoto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Zleva: V černobílém modelu značky Shushu/Tong působila herečka na letošním udílení cen BAFTA neforemně, trochu jako válec bez ženských křivek. Na londýnském týdnu módy se objevila v růžových šatech návrhářky Simony Rocha. Jsou kouzelné, ale přidaly jí kila navícFoto: Profimedia.cz

Simone Ashley (27)

Jednou z hlavních hvězd druhé řady je postava tvrdohlavé Kate Sharma, která se snaží dobře provdat svou sestru a zajistit tak rodině budoucnost. Přestože její představitelka za sebou nemá zase tolik promenád na červeném koberci, pokaždé, když se na něm objevila, zazářila. Má ráda upnuté střihy a nezdráhá se odhalovat své dokonalé křivky – ať už jde o štíhlé nohy, nebo ploché břicho. Mezi její oblíbené značky patří například Valentino.

K jejím dalším pracovním zkušenostem patří seriál Sexuální výchova (2019–21), kde si zahrála studentku Olivii, ale v chystané čtvrté řadě už se kvůli Bridgertonovým neobjeví.

Foto: Profimedia.cz

Kostymérka seriálu prozradila, že oblékání Simone Ashley se mění s tím, jak se vyvíjí její postavaFoto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Zleva: Na slavnostní premiéře druhé série Bridgertonových herečka zazářila ve velmi sexy rafinovaném ženském modelu Gucci. Na udílení cen BAFTA byla ve fuchsiovém overalu s vlečkou Valentino nepřehlédnutelnáFoto: Profimedia.cz

Reklama

Načítám