Hlavní obsah

Návod pro muže, jak si udržet ženu. Peníze ani vzhled v něm nenajdete

Foto: baranq, Shutterstock.com

Foto: baranq, Shutterstock.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sbalit někoho je jedna věc. Ale dlouhodobě si partnera udržet, to je věc druhá. A většinou o dost složitější. Obzvlášť pánové to často podceňují, proto jim dejte přečíst tento návod, jak si milovanou ženu udržet v podstatě navěky.

Článek

Hodně mužů má pocit, že jakmile nějakou ženu okouzlí, mají nejtěžší za sebou. Že ta sexy magie jednoduše vydrží navždy, aniž by proto museli cokoli udělat. Jenže tak láska nefunguje, na vztahu je potřeba neustále pracovat a občas je to pořádná dřina! Proto britská expertka na vztahy a sex Tracey Cox přišla s návodem, jak si udržet partnerku. Skoro povinné čtení pro každého muže!

1. Buďte věrní

Věrnost je základ, takže první pravidlo zní: Nepodvádějte! Že je to jasné? „Ne zcela, protože pro spoustu mužů je nevěra pouze sex s někým jiným a vše ostatní je spíš taková šedá zóna,“ říká Tracey Cox.

Jenže stejně jako sex s atraktivní kolegyní může ublížit i spousta dalších věcí. Flirtování na večírku jen proto, abyste nevypadali hloupě před kamarády, není dobrý nápad. A že zůstalo jen u líbání a váš poklopec byl celou dobu zapnutý, na tom nic nemění! Posílat erotické fotky také není neškodná zábava, obzvlášť pokud vám „za odměnu“ přijdou lechtivé snímky adresátky. A to pravé není ani žhavá komunikace se sexy dívkou ze sociální sítě nebo dvojsmyslné zprávy, které si vyměňujete s bývalkou!

Co je tedy nevěra? „Jakýkoli druh sexuální interakce s kýmkoli, kdo není vaše partnerka. Takže i kontakt přes internet. Patří sem i sdílení niterných pocitů a myšlenek, o kterých neříkáte protějšku. Nebo mít jinou ženu, které si stěžujete na tu svoji. To je totiž emoční nevěra,“ říká Tracey Cox.

Foto: Prostock-studio, Shutterstock.com

Některé současné definice nevěry jsou tak široké, že se do nich málem nevejde ani ten nejušlechtilejší mužFoto: Prostock-studio, Shutterstock.com

2. Komunikujte

Zní to jako klišé, ale je to tak. Upřímná a otevřená komunikace je základ spokojeného vztahu. Jenže pánové v tom často nevynikají. Je až neuvěřitelné, kolik chytrých, vzdělaných a pracovně úspěšných mužů se k smrti vyděsí, jakmile dojde na osobní intimní komunikaci s partnerkou. Není to ale jejich chyba, tradiční výchova chlapců tomu moc nepřeje. Dobrá zpráva je, že se komunikaci lze naučit – pomůžou nejrůznější knihy, on-line kurzy i terapeuti či koučové. „A můžete požádat o pomoc i partnerku,“ dodává Tracey Cox.

3. Buďte emocionálně k dispozici

Co to vůbec znamená? To se teď asi ptá leckterý muž. „Být emocionálně dostupný znamená zavázat se ke vztahu. Dělat plány do budoucna a držet se jich, nebýt sobec a nedělat jen to, co chcete. Znamená to vkládat do vztahu energii. Pravidelně si volat, dělat pro partnerku hezké věci, trávit spolu čas, udělat z ní důležitou osobu ve svém životě. Jinými slovy – chovat se k ní slušně,“ vysvětluje Tracey Cox.

4. Nebraňte se intimitě

Teď není řeč o sexu. Řeč je o emocích a pocitech, o vašem nitru. Jestli chcete, aby vztah fungoval, pusťte partnerku nejen do své postele, ale i do svého srdce. Svěřte jí věci ze své minulosti včetně těch, na které nejste moc pyšní. Prozraďte jí, co vás v životě děsí, z čeho máte strach, kde jste zranitelní. I po čem toužíte, co byste chtěli, jaké máte sny…

Foto: Kamil Macniak, Shutterstock.com

Vkládejte do vztahu energii i čas, partnerka to ocení. To však neznamená vyzvonit jí na sebe všechno!Foto: Kamil Macniak, Shutterstock.com

5. Buďte týmový hráč

Většina žen netouží po muži, který převezme otěže a postará se o ně. Je 21. století, ženy chtějí partnera, který jim bude stát po boku, a budou si navzájem oporou. Nerozhodujte za ženu, takže věty „s tím si ty hlavičku nelam“, „neboj, drahoušku, o všechno se postarám“ nechte proudit tehdy, když je o ně z druhé strany zájem. Řešte problémy společně, probírejte s partnerkou všechna zásadní rozhodnutí svého (a tudíž i jejího) života. Buďte tým!

A buďte tým i v péči o děti a domácnost. Nenechte ženu uklízet, vařit, prát, žehlit, podepisovat žákovské knížky, chodit na třídní schůzky, psát s dětmi úkoly a číst jim pohádky před usnutím. Dělte se s ní o život se vším, co k němu patří!

Přemýšlíte, jak je na tom zrovna váš vztah? Udělejte si test svého manželství: Je stabilní, anebo má vady?

Načítám