Hlavní obsah

Už před sebou prdíte? Je to známka emoční intimity a uvolnění

Foto: megaflopp, Shutterstock.com

Foto: megaflopp, Shutterstock.com

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

A už před sebou prdíte? Možná se vás na to někdo zeptá, až navážete vážnější vztah. Jako by snad vypouštění větrů mělo něco společného s prohloubením a ukotvením partnerství. Je to možné a kdy přesně se něco takového stane?

Článek

Zatímco v namlouvací fázi vztahu se milenci snaží vypadat co možná nejlépe (upravují se a voní a některé ženy se přes noc ani neodličují, aby na milého mohly zapůsobit i ráno), v dalších fázích partnerství přichází stabilita a závazek.

Jak tenhle moment poznáte? Tak, že se uvolníte. Konečně se před partnerem odlíčíte a ukážete obličej, jak ho bůh stvořil, přestanete před ním zavírat dveře na toaletu, a dokonce během pátečního filmu uvolníte nafouklé břicho – tedy až po své drahé polovičce.

Pšouky jako známka intimity a pohodlí

Vypouštění větrů svědčí o zdravém, dobře fungujícím trávicím systému a vyvážené úrovni střevních bakterií. Zda „duch“ či „kraken“, jak se prdům lidově říká, je či není známkou zdravého vztahu, je stále předmětem debat. Není to úplně stejné jako říkat „miluji tě“, ale pro mnoho lidí je upšouknutí v přítomnosti milovaného člověka první známkou skutečné emoční intimity.

Ve skutečnosti se jedná o tak intimní a choulostivou záležitost, že se mnoho párů neshodne, kdy je příliš brzy na to, aby jeden „ufoukl“. Například on-line průzkum seznamovacího webu eHarmony zjistil, že většina lidí čeká v průměru šest měsíců, než si před partnerem uleví. A hodně to záleží i na věku. Starší ročníky si v tomhle směru dávají načas, zatímco mladší milenci (okolo 24 let) krakena klidně vypustí i po tříměsíční známosti. „Tady mě máš se vším všudy, zlato moje!“

První rok? Nejen prdy, ale i dům a dítě

A co ještě anketa zjistila? Pět měsíců milenci čekají, aby u svého protějšku nechali zubní kartáček, stejnou dobu se většina lidí zdržuje opravdu srdceryvného pláče a za dva měsíce vztahu se ženy naplno odlíčí. Jeden rok trvá, než se 45 % milenců zasnoubí, 51 % se vezme po prvních 12 měsících, a 41 % se během prvního roku dokonce narodí dítě!

Obecně je prvních 12 měsíců ve vztahu nejrušněji: 45 % párů si napůl koupí nemovitost a 43 % si otevře společný bankovní účet. Z ankety, které se zúčastnilo více než 1 000 lidí různých věkových kategorií, zároveň vzešlo, že v průměru trvá tři měsíce říct „miluji tě“. A pravděpodobnější je to ze strany mužů!

Foto: G-Stock Studio, Shutterstock.com

Z ankety se zdá, že během prvních 12 měsíců vztahu jsou lidé ochotní radikálně změnit svůj život a volné vypouštění větrů se pak zdá jen jako maličkostFoto: G-Stock Studio, Shutterstock.com

Které páry spolu vydrží déle?

Zůstanou páry, které před sebou pšoukají, déle spolu? Na toto téma moc důkladných studií asi není, nicméně mnozí odborníci na vztahy zastávají teorii, že prdění jeden před druhým je dobré znamení. Podle nich může neskrývané upouštění větrů ukázat „lidskost, zranitelnost a blízkost“. A také existují určité náznaky, že to může vést i k lepšímu sexuálnímu životu.

Souvislost mezi větry a sexem

Sexuální terapeutka Shannon Chavez v rozhovoru pro HuffPost vysvětluje, že lidé, kteří volně pšoukají, jsou „v lepším propojení se svým tělem a vědí, co dělají“. Mohou tak být v posteli i mimo ni dobrodružnější a ochotnější zkoušet nové věci.

Z praktického hlediska se zdá nepravděpodobné, že se páry, pro které vypouštění větrů představuje něco hanebného a společensky nepřijatelného, dostatečně odvážou. Lidsky pojatá poučka tedy zní: Pokud se obáváte, že by pšouk mohl poškodit váš vztah, pak jsou zjevně na dosah nějaké hlubší problémy. Zároveň není třeba si na něco hrát. Ve skutečnosti lidé prdí průměrně 10× denně!

Reklama

Související témata:

Načítám