Hlavní obsah

Nejlepší léčba podzimní virózy? Sex! Imunitu podpoří i objetí a mazlení

Foto: Blue Planet Studio, Shutterstock.com

Foto: Blue Planet Studio, Shutterstock.com

Reklama

Máte ucpaný nos, třeští vám hlava a vůbec vás bolí „celý člověk“? Navzdory tomu, že s rýmou nejspíš moc sexy nevypadáte, přemluvte partnera, aby se přitulil a zbavil vás kalhotek. Mazlení při nemoci by mělo doporučovat deset lékařů z deseti!

Článek

Podzimní nachlazení, které doprovází kašel, rýma, únava a někdy i horečka, dokáže pěkně potrápit. Jestli už ho chcete mít za sebou, vsaďte na sex, osvědčenou taktiku, o kterou si tělo v nouzi obvykle říká samo!

Aspoň to tvrdí britská psycholožka a expertka na sex a vztahy Pam Spurr, která pro noviny The Sun uvedla, že touha po milování, když vám není dobře, je naprosto přirozená. Jedná se o způsob, jakým se organismus snaží léčit. Tělo totiž ví, že šmajchlování je dobré pro posílení imunitního systému. Proto odbornice k sexu mezi smrkáním, kýcháním a kašláním vybízí. Berte ho jako prevenci i medicínu!

Zdarma a bez receptu

Ostatně, výzkum vědců z americké Wilkesovy univerzity, kteří podrobili testu 112 vysokoškoláků rozdělených do tří skupin, prokázal, že ti, kdo měli sex pravidelně jednou až dvakrát týdně, vykazovali ve slinách vyšší hladiny imunoglobulinu A (IgA), což je důležitá protilátka, která se uvolňuje na sliznice a významně se podílí na ochraně proti mikroorganismům. Ovšem pozor, když to studenti se sexem přeháněli a milovali se denně, hladina IgA se u nich nezvyšovala. Více sexu tedy nemusí přinášet kýžené výsledky, klidně se držte při zemi.

Pojď ke mně blíž, miláčku

Další dobrá zpráva je, že polibky a mazlení podle akademiků mohou zvyšovat hladiny IgA, i když to nevede k plnému sexu (pohlavnímu spojení). Pam Spurr dál vyzdvihuje i hormon oxytocin – také jeho produkce se při objímání a líbání zvyšuje. Oxytocin má na svědomí, že je vám po boku partnera lépe, a to jde ruku v ruce s nárůstem IgA. V neposlední řadě ulevuje od bolesti! Adrenalin, jehož produkce se zvyšuje hlavně při orgasmu, zase bojuje s ucpaným nosem.

Suma sumárum, chápavý a obětavý protějšek si může nasadit hygienickou roušku, pokud se obává, že by se nakazil, a rád pomůže minimálně s několika uzdravujícími objetími. (Mimochodem, z části zakrytý obličej rouškou či respirátorem působí neosobně, což do milování vnáší nové vjemy.)

Foto: gpointstudio, Shutterstock.com

Sexpertka tvrdí, že si tělo při podzimní viróze o sex přímo říká. Jestli to tak máte, jděte do toho!Foto: gpointstudio, Shutterstock.com

Nejvhodnější pozice

Pro léčivý sex zvolte spíš klidnější (pasivnější) milostné polohy, které vás nepřipraví o poslední zbytky energie. Z tohoto důvodu preferujte třeba pozici lžíce nebo misionáře. Pro hlubší průnik si pánev vypodložte polštářem, a umožňuje-li to situace a vztah postavený na monogamii, přijměte nabízený ejakulát. Není žádné tajemství, že kontakt se spermatem ulevuje od stresu, jak podrobněji analyzovala studie provedená na Newyorské státní univerzitě. Děje se tak díky hormonům melatoninu, oxytocinu a serotoninu. Kdo by jim odolal?

Reklama

Načítám