Hlavní obsah

Proč si (ne)užít opojný sex s exmanželem: Otevřete staré křivdy a zazdíte šanci na nový vztah

Foto: Photoroyalty, Shutterstock.com

Foto: Photoroyalty, Shutterstock.com

Reklama

Máte chuť mít ho vedle sebe a cítit jeho parfém, a navíc se zase potřebujete pomilovat. Tak hurá do toho. Tenhle chlapík to s vámi v posteli neskutečně umí. Bodejť by ne, je to váš exmanžel, který ví, kam sáhnout a co dělat. Ale může tohle intimní spojení fungovat a nastartovat staronovou lásku?

Článek

Vztahy jsou všechno, jen ne jednoduché. Mnoho žen zná spalující, šílenou beznaděj, když jim srdce roztříští muž, kterému nejvíc věřily. Hned poté, co si ten bídák sbalí věci a odejde, je doma silné a ubíjející ticho! To je třeba přebít množstvím zážitků nebo skleničkou vína, nekontrolovatelným pláčem, výbuchy vzteku a taháním prášků na spaní z hliníkového blistru. Jak přežít všechny fáze brutálního rozchodu?

Jenže až tohle všechno přejde, emoce vychladnou a na rozvodové papíry je zapomenuto, nezřídka se stává, že se původně zhrzená manželka stává milenkou toho samého muže, což na svém blogu potvrzuje i známá australská sexuoložka a psycholožka Nikki Goldstein. Ta dle svých slov větu „spím se svým exmanželem i roky po rozvodu“ od svých klientek slýchává často. A navzdory výhradám je dokáže pochopit.

Proč mají ženy sex s expartnerem?

Vztahy s bývalými partnery bývají různé - záleží i na tom, jak a kvůli čemu se pár rozejde. Některé ženy svého ex už nikdy nechtějí vidět ani skrz dveřní kukátko, natožpak s ním sdílet lože, jiné jdou opačnou cestou. Jaké jsou důvody k návratu do postele bývalého manžela či přítele?

  • Zaprvé, pokud se zrada týká důvěry ve vztahu, neznamená to, že problémem je sex, ale podvod. Jestliže to partnerům v posteli klape, je těžké to opustit.
  • Zadruhé, současné ženy nemusejí mít zájem chodit po barech a hledat si někoho jiného. Budují kariéru, pečují o děti, starají se o domácnost, proto si pro sex mohou vybrat osobu důvěrně známou, která není náhodným cizincem – a je prověřená.
  • Zatřetí, spousta lidí potřebuje, aby jim někdo připomněl, že jsou žádoucí a atraktivní. Někdy je touto chlácholivou bytostí člověk, jenž bývá i po opuštění domova nejblíž. Vyzvedává si potomky, účastní se jejich narozeninových oslav a stále je součástí života své „nebožky“.

Sexem k návratu do vztahu?

Může být ze staronového sexu i staronový vztah? Podle psycholožky Alex Hrouzkové jde o ojedinělý případ: „V některých – a spíše velmi výjimečných – případech se může mezi partnery jednat o formu odluky, která vyústí v opětovné upevnění vztahu.“ Pár ovšem musí splnit určitou podmínku. „Oba si projdou osobnostním růstem, vztah a vnímání blízkosti posunou na novou úroveň. Pokud však nedojde k osobnostnímu rozvoji na obou stranách, dochází velmi často k opakování vzorce, kdy se po čase třeba dopustí nevěry a dochází k opětovnému rozchodu,“ dodává psycholožka.

Foto: fizkes, Shutterstock.com

Sex s ex byl fajn, ale není čas se sebrat a jít dál?Foto: fizkes, Shutterstock.com

Proč přestat spát se svým ex

Jste právě v pozici milenky svého bývalého muže? Pak určitě zhodnoťte všechna rizika. Tohle jsou tři důvody, proč podobný svazek už jednou provždy rozvázat!

  • Staré rány se hůř hojí: Sex s bývalým sice může slibovat nekonečné množství orgasmů, nicméně tak udržujete staré rány otevřené a neustále se otáčíte přes rameno a vracíte se k minulosti. Vlastně uváznete někde mezi pěti porozchodovými fázemi, je pro vás těžké (ne-li nemožné) pohnout se z místa a začít nový život.
  • Připravujete se o nové šance: Když máte drápek stále zaseknutý v rozkroku svého „nebožtíka“, přicházíte o nové seznamovací příležitosti. Zkrátka se stahujete ze seznamovacího trhu, protože si namlouváte, že kromě skvělého sexu nic víc nepotřebujete. „Zase někomu prát trenky? Dejte mi pokoj!“ Jenže pozor. Ačkoli jsou vaše sexuální potřeby uspokojeny (aspoň prozatím), neznamená to, že jsou splněny vaše emocionální nároky.
  • Můžete otěhotnět: Věříte si, oba jste zdraví a ex nevykazuje žádné příznaky pohlavní choroby. Tak proč se s ním nemilovat bez ochrany? Jestli zjistíte, že jste těhotná, začnete uvažovat o návratu do tohoto vztahu? Nenechte se vysmát. Mnoho lidí sice věří, že děti vztah napraví, ale není tomu tak. Takže ano, sexuální vztah s bývalým fungovat může, ale obvykle bývá draze vykoupen.

Reklama

Načítám