Hlavní obsah

Sexy podprsenky pro větší prsa

Foto: Timo

Kvalitní materiál zajistí komfort při nošeníFoto: Timo

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Máte pocit, že vám příroda v hrudníku nadělila trochu víc, než je běžné, a lámete si hlavu nad tím, jak si vybrat správnou podprsenku? Zeptali jsme se specialistů, jak si počínat při výběru, co přináší nejnovější trendy a kde seženete pěkné prádlo i s velkým objemem košíčků.

Článek

Výběr podprsenky je palčivým problémem téměř každé ženy. Přestože Češky patří do kategorie vyvinutějších, stále to ještě na trhu s podprsenkami podle výpovědí majitelek větších vnad vypadá tak, že sehnat pěkné prádlo od velikosti E bývá velký problém. Když už nějaký ten kousek ulovíte, zpravidla si stejně zvolíte nevhodnou velikost a spodní prádlo zůstane na věky ležet ve vaší šatní skříni. Jak se tomuhle vyhnout a sáhnout po správné podprsence, to se dozvíte z naší reportáže přímo z terénu.

Na úzká ramínka zapomeňte!

Mezi hlavní prvky, podle kterých byste se měly při výběru řídit, patří, ať se vám to líbí nebo ne, široká ramínka. „Velká prsa potřebují široká ramínka, ne moc tažná, spíše elastická. Nejlépe ta, která jsou v části ramen nepatrně rozšířená, popřípadě podložená nebo nakašírovaná bavlněným materiálem," upozorňuje ředitelka firmy Timo Terezie Trusinová. Ženy s velkou velikostí nosí prsa vážící i několik kilogramů, a i když je podprsenka ušitá na velké poprsí opatřena různými funkčními prvky, ramínka patří mezi ty, na které je kladena největší zátěž. Podle odbornice můžete úzká ramínka nosit maximálně do velikosti F 70, E 75, D 80 nebo C 85.

Foto: Ondřej KroutilNebojte se vzorů a barevFoto: Ondřej KroutilVýběr správného tvaru je u větších prsou podstatný

Který tvar je ten správný?

Dá se obecně říci, jak si vybrat správný tvar? Jsou typy podprsenek, které sluší více kulatým tvarům prsou, nebo naopak nesluší? „Tvar podprsenky je dost individuální záležitost každé ženy. I naše firma v kolekci nabízí řadu tvarů a střihů v každé velikosti, aby si žena mohla vybrat, co jí nejvíce vyhovuje," vysvětluje Terezie Trusinová. Je však možné říci, že nejvíce prodávaný typ podprsenky je ten, který má již hotové moldované (tepelně tvarované) košíčky. Podobně na tom jsou typy s vlastními šitými molitanovými košíčky, které jsou potaženékrajkou či hladkým materiálem.

Důvod je jasný. Jejich výhodou je, že zakrývají veškeré případné nedostatky, ale zároveň decentně modelují prsa do žádoucích tvarů. „Tyto košíčky jsou ideální pro velká prsa, protože jejich tíhu pevný molitan krásně podrží a prso se nepronáší, ale i díky svému hladkému vzhledu beze švů podprsenka vypadá hezky pod vrchním ošacením," dodává odbornice. Jak je známo, tvary košíčků se v průběhu doby mění také v závislosti na módních trendech. Je třeba si vybrat ten, ve kterém se budete cítit sebevědomě a příjemně.

Foto: Ondřej KroutilMezi nejoblíbenější patří tvarované košíčkyFoto: Ondřej KroutilRamínka by měla být širší nebo na ramenou rozšířená

Z jakých trendů můžete letos vybírat?

V letošním podzimu a zimě hrají prim všechny odstíny béžové, šedé a lila, které působí velmi distingovaně. Máte-li raději tmavší tóny, nebojte se sáhnout po havraní modři, která prádlu dodá nadčasovou eleganci a partner ji jistě ocení, pokud ovšem není velký romantik. Přesto stálicí mezi barvami zůstává bílá, tělová a černá. Podle statistik tvoří asi 70 procent prodejů. To svědčí o tom, že i když se kupní chování našich žen za poslední roky výrazně změnilo, ve spodním prádle právě u barev převládá konzervativní přístup.

Kde sehnat velké velikosti?

Vybírejte si firmy, které se specializují na spodní prádlo pro větší objem. K takovým patří například Timo nebo Kriss line. Velký výběr nabízí také internetové prodejny a erotické e-shopy. Nejznámější jsou Astratex a Beate-Uhse. Pokud zvolíte internetovou variantu, je dobré si nejprve nechat poslat jeden typ podprsenky a podle toho, zda vám padne, teprve dělat další objednávky. Žádná z výše jmenovaných firem nemá s případnou výměnou problém. Internet skýtá výhody v podobě větších slev a akčních balíčků. Kamenné obchody zase nabízí fundovanou radu odborníka a zkoušku na místě. Můžete si také prádlo odzkoušet v obchodě a za lepší peníz pak objednat přes internet. Je to jen na vás. A kde nakupujete své spodní prádlo vy?

Reklama

Související témata:

Načítám