Hlavní obsah
Foto: Kiian Oksana, Shutterstock.com

Foto: Kiian Oksana, Shutterstock.com

Sicilskou rybí polévku charakterizuje pórek, olej a filé. Jejich kombinace je úžasná! Zkusíte ji na Vánoce i vy?

10 min.
Příprava
30 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 50 g rybího filé
    4
  • 200 g cibule
  • 200 g pórku
  • 3 stroužky česneku
  • 1 lžička soli
  • 2 ks žloutků
    3
  • 50 ml oleje
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 1 hrst listové petržele
K podávání
  • 2 ks žemle
    1
    3
    7
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Na oleji zpěňte najemno nasekanou cibuli a česnek, přidejte očištěné, vykostěné a na kousky pokrájené ryby, na kolečka nakrájený pórek a sůl a pomalu vařte asi 10 minut.

02.

Potom vmíchejte rozšlehané žloutky a vařte dalších 15 minut. Na závěr polévku okořeňte citronovou šťávou a nasekanou petrželkou. Podávejte posypané pokrájenou opraženou žemlí.

Zkusíte cizokrajnou polévku i vy?

Načítám