Hlavní obsah
Foto: Antonina Vlasova, Shutterstock.com

Foto: Antonina Vlasova, Shutterstock.com

Klasické vánoční cukroví uchovávejte v lednici a krájejte po úplném ztuhnutí a vždy jen malé množství. Přísady můžete obměňovat dle chuti!

15 min.
Příprava
Neuvedeno
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 srnčí hřbet
  • 1 hrnek cukru moučka
  • 4 lžíce kakaa
  • 2 ks vejce
    3
  • 1 hrst rozinek
  • 1 hrst kandované citronové kůry
  • 2 lžíce rumu
  • 250 g másla
    7
  • 20 g kyselých žele bonbonů v cukru
  • 1 hrst mandlí
    8
  • 1 hrnek dětských piškotů
    1
    3
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Nechce se vám stát u trouby? Připravte letos nepečené cukroví! Máme pro vás celou řadu receptů od kuliček po úlky.

Postup

01.

Máslo rozpusťte spolu s cukrem, kakaem a vejci ve vodní lázni a dohladka vymíchejte. Přidejte rozinky, želé bonbony nakrájené na kostičky, nasekané mandle, pokrájenou pomerančovou kůru namočenou v rumu a rozlámané piškoty nebo oplatky, aby se směs zahustila.

02.

Směs nalijte do formy srnčího hřbetu vyložené fólií nebo zabalte do fólie jako salám a nechte ztuhnout. Po ztuhnutí nakrájejte na plátky.

Načítám