Hlavní obsah
0,0
(0)
Foto: Antonina Vlasova, Shutterstock.com

Foto: Antonina Vlasova, Shutterstock.com

Klasické vánoční cukroví uchovávejte v lednici a krájejte po úplném ztuhnutí a vždy jen malé množství. Přísady můžete obměňovat dle chuti!

15 min.
Příprava
Neuvedeno
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 srnčí hřbet
  • 1 hrnek cukru moučka
  • 4 lžíce kakaa
  • 2 ks vejce
  • 1 hrst rozinek
  • 1 hrst kandované citronové kůry
  • 2 lžíce rumu
  • 250 g másla
  • 20 g kyselých žele bonbonů v cukru
  • 1 hrst mandlí
  • 1 hrnek dětských piškotů
Článek

Postup

01.

Máslo rozpusťte spolu s cukrem, kakaem a vejci ve vodní lázni a dohladka vymíchejte. Přidejte rozinky, želé bonbony nakrájené na kostičky, nasekané mandle, pokrájenou pomerančovou kůru namočenou v rumu a rozlámané piškoty nebo oplatky, aby se směs zahustila.

02.

Směs nalijte do formy srnčího hřbetu vyložené folií nebo zabalte do folie jako salám a nechte ztuhnout. Po ztuhnutí nakrájejte na plátky.

Reklama

Související témata:

Načítám