Hlavní obsah

Slavní a adoptovaní: Ve vlastní rodině nevyrůstali Marilyn Monroe, Nicole Richie ani Jack Nicholson

Foto: Sunset Boulevard - GettyImages.com

Foto: Sunset Boulevard - GettyImages.com

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vlastní rodina je pro některé děti luxus, který si nemohou dovolit. Biologičtí rodiče se z různých důvodů vzdali i potomků, kteří se dnes řadí mezi celebrity. Kdo ze slavných byl adoptovaný?

Článek

Ani ztráta či odchod biologických rodičů v dětství neznamená, že člověk nemůže být slavným a úspěšným jedincem. Na jeho dalším vývoji se mohou podílet například adoptivní rodiče. Věděli jste o těchto celebritách, že jsou adoptované?

Nicole Richie

Se slavným příjmením se americká zpěvačka a herečka nenarodila, ale získala ho od svého adoptivního otce, zpěváka Lionela Richieho. Její biologičtí rodiče se se zpěvákem znali, a protože nebyli schopni tříletou holčičku finančně zajistit, svěřili mu ji do péče. Když bylo dívce devět let, Lionel Richie ji s dnes už exmanželkou Brendou Harvey-Richie adoptoval. Vyrůstání v rodině hudebníka se projevilo tím, že Nicole uměla už jako malá hrát na kytaru, housle, klavír a violoncello. V roce 2003 zabodovala s reality show Zlatý holky, ve které bavila náctileté spolu se svou nejlepší kamarádkou Paris Hilton. Život pařmenky ji ale později dovedl až ke střetům se zákonem - byla odsouzena za řízení pod vlivem drog. Později přesedlala ze showbyznysu do světa módy a stala se úspěšnou designérkou vychovávající dvě děti.

Foto: Profimedia.cz

Nicole Richie se usadila a žije v harmonickém manželství se zpěvákem skupiny Good Charlotte Joelem Maddenem.Foto: Profimedia.cz

Marilyn Monroe (✝36)

Ikonická Marilyn Monroe rozhodně neměla bezstarostné dětství. Do jedenácti let totiž pendlovala mezi sirotčinci a pěstounskou péčí. Svého otce nikdy nepoznala a matka se o ni kvůli duševním problémům (měla trpět schizofrenií a paranoií) nedokázala postarat. Přestože ji jako malou chtělo několik rodin adoptovat, její matka k tomu nikdy nedala svolení a papíry nepodepsala. Později bydlela u matčiny nejlepší kamarádky a následně své pratety a v pouhých šestnácti letech se rozhodla „osamostatnit“ tak, že se provdá za chlapce od vedle, svého souseda Jamese Doughertyho. Manželství vydrželo čtyři roky.

Foto: Profimedia.cz

V několika rozhovorech Marilyn uvedla, že je sirotek, její matka Gladys Pearl Baker trpěla duševními problémy a život trávila v léčebnách a sanatoriích.Foto: Profimedia.cz

50 Cent

Jeden z nejznámějších rapperů si prožil velmi pohnuté dětství a svěřil se s tím v roce 2011 v dokumentu o jeho životě. 50 Cent původně vyrůstal s matkou, která se živila jako drogová dealerka. Když mu bylo osm let, zemřela při požáru a chlapce si vzala do péče babička, která ho následně i adoptovala. Vliv jeho matky tím ale nesmazala. Jako náctiletý se 50 Cent také zapletl s drogami, prodával je stejně jako matka a skončil za to ve výcvikovém táboře.

Foto: Profimedia.cz

Rapper rozhodně nevyrůstal ve zlaté kleci.Foto: Profimedia.cz

Kristin Chenoweth

Americká zpěvačka, herečka a držitelka muzikálové ceny Tony byla adoptovaná už ve svých pěti dnech. Ujal se jí manželský pár chemických inženýrů. Poskytli Kristin milující domov, ale nikdy jí netajili, že nejsou jejími biologickými rodiči. Sama zpěvačka považuje fakt, že byla adoptovaná, za jednu z nejlepších věcí, které se jí v životě staly. Její biologické matce bylo v době jejího narození jedenadvacet let, nebyla vdaná. Herečka v jednom z rozhovorů prozradila, že za ní kdysi přišla starší žena, která měla podobně blonďaté vlasy, řekla, že sleduje její kariéru, že je na ni pyšná, a zase odešla. Kristin nevyloučila, že mohlo jít o ženu, která ji porodila.

Foto: Profimedia.cz

Herečka a zpěvačka se dost možná setkala se svou biologickou matkou.Foto: Profimedia.cz

Steve Jobs (✝56)

Také průkopník v oblasti počítačového průmyslu Steve Jobs vyrůstal s adoptivními rodiči. Ti si dítě velmi přáli, ale nedařilo se jim, tak se rozhodli pro adopci. Malého Steva si vzali od vysokoškolského páru. Původně měl chlapec putovat do jiné rodiny, ale daný pár si to nakonec rozmyslel. Na náhradnících se však biologické matce nelíbilo, že nemají vysokoškolské vzdělání. Nejprve odmítla potřebné dokumenty podepsat, ale nakonec souhlasila pod podmínkou, že jejímu synovi zajistí vysokou školu. Steve Jobs sice později na vysokou nastoupil, ale nedokončil ji a raději se věnoval vlastním projektům.

Foto: Profimedia.cz

Počítačovému géniovi se vyplatilo opustit školu a pracovat.Foto: Profimedia.cz

Jack Nicholson

V poněkud netradičním rodinném uspořádání vyrůstal i Jack Nicholson.  Jeho „rodiče“ byli ve skutečnosti jeho prarodiče a žena, která byla rodinou vydávaná za jeho sestru, byla jeho matkou. Pravdu zjistil jako sedmadvacetiletý od redaktorů časopisu Time, kteří tuto skutečnost vypátrali. V té době byli jeho prarodiče i matka už po smrti. Herec následně řekl, že to bylo sice dramatické odhalení, ale nezpůsobilo mu žádné trauma, protože je prý docela psychicky odolný.

Foto: Profimedia.cz

Známý herec vyrůstal ve lži, ale možná milosrdné.Foto: Profimedia.cz

Frances McDormand

Úspěšná americká herečka a několikanásobná držitelka Oscara (posledního získala v roce 2020 za film Země nomádů) byla adoptovaná jako batole. Za svou ji přijala zdravotní sestra a kazatel, a to od mladé dívky, která porodila v jejich farnosti. Své holčice dala jméno Cynthia, ale adoptivní rodiče jí ho následně změnili na Frances. V rodině herečka vyrůstala s dalšími dvěma adoptivními sourozenci, s bratrem a sestrou.

Foto: Profimedia.cz

Herečku vychovala nábožensky založená rodina.Foto: Profimedia.cz

Faith Hill

Americká country zpěvačka byla adoptovaná jen pár dní po narození. Adoptivní rodiče Faith už jako malé prozradili, že není jejich biologickou dcerou. Zpěvačka později prohlásila, že je vděčná, že se dostala do tak milující rodiny, ale vždycky toužila poznat své skutečné rodiče. Nakonec se jí podařilo vypátrat matku a dozvěděla se od ní, proč ji dala k adopci. Prý proto, že byla počata během poměru se ženatým mužem.

Foto: Profimedia.cz

Zpěvačka se později setkala s biologickou matkou, velmi po tom toužila.Foto: Profimedia.cz

Reklama

Načítám