Hlavní obsah

Kdo šel komu za kmotra? Lady Gaga dětem Eltona Johna, Bílá synům Simony Krainové

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Křest je v prvé řadě křesťanská svátost, díky které se ze křtěného stává jedno z dítek božích. Ale mít kmotra či kmotru není vůbec špatné i čistě z praktického hlediska. Vždyť je fajn mít v životě někoho, kdo před bohem slíbil, že se o vás v případě potřeby postará, bude vám oporou, životním rádcem, dospělejším kamarádem. A tihle slavní mají vážně super VIP kmotry, ty by chtěl prostě každý!

Článek

V dřívějších dobách bylo v podstatě nemyslitelné, že by nějaké dítě nebylo pokřtěno. Také význam kmotrovství byl větší než dnes – děti přicházely z nejrůznějších důvodů daleko častěji o rodiče, a proto bylo dobře, že měly kmotry, kteří jejich úlohu převzali.

Dnes je kmotr či kmotra chápána spíš jako někdo, kdo má být svému kmotřenci vlastně takovým dospělým kamarádem, člověkem, za nímž si může přijít pro radu, sdílet s ním třeba věci, které se stydí sdílet s rodiči a podobně. Ať už jste věřící, nebo ne, uznejte, že mít slavnou kmotra či kmotru není vůbec k zahození!

Jamie Lee Curtis a Jake Gyllenhaal

Úžasná herečka, majitelka dvou Zlatých glóbů (za roli v akční komedii Pravdivé lži a za roli v seriálu Anything But Love) a letošní držitelka Oscara za nejlepší herecký výkon ve vedlejší roli ve snímku Všechno, všude, najednou Jamie Lee Curtis je letitou kamarádkou matky Jakea Gyllenhaala. A tak není překvapivé, že právě ona je jeho kmotrou (mimochodem jeho druhým kmotrem byl zesnulý herec Paul Newman).

Každopádně Jamie Lee Curtis bere své kmotrovství velmi vážně. S Gyllenhaalem má velmi blízký vztah, pravidelně se stýkají a období koronavirové pandemie dokonce prožili jako sousedé. Herec se svou přítelkyní totiž bydleli v domě hned vedle. A jestli vás zajímá, co v pandemii dělal, tak to na něj jeho kmotra práskla. Prý pekl spoustu kváskového chleba a také se popral s výzvou, kdy si musíte obléct tričko ve stojce.

Foto: Profimedia.cz

Kmotřenec Jake se svou kmotrou Jamie Lee Curtis.Foto: Profimedia.cz

Lucie Bílá a synové Simony Krainové

Jedna z nejúspěšnějších a nejoblíbenějších modelek Simona Krainová výběr kmotry pro své dva syny Bruna a Maxe, které má s Karlem Vágnerem mladším, rozhodně nepodcenila. Požádala o kmotrovství rovnou nejoblíbenější českou zpěvačku Lucii Bílou, která se role kmotry s radostí ujala. A je jasné, že zpěvačka, jež je známá svým dobrým srdcem, schopností naslouchat a ochotou pomáhat, bude klukům kmotrou, na kterou je možné se kdykoli obrátit.

Foto: Profimedia.cz

Oblíbená zpěvačka šla za kmotru oběma synům modelky Simony Krainové a jejího manžela Karla Vágnera mladšího.Foto: Profimedia.cz

Joan Collins a Cara Delevingne

Joan Collins hrála mrchu v legendárním seriálu Dynastie. A i když mnohokrát řekla, že je na tuhle svoji roli hrdá, ona sama s ní nemá povahově nic moc společného. Naopak, jako blízká kamarádka rodičů modelky a herečky Cary Delevingne a jako její kmotra se rozhodně osvědčila.

Se svou kmotřenkou se stýká, občas jí dá nějakou hereckou radu a mnohokrát veřejně prohlásila, jak je na ni pyšná. Především prý na to, že i když dosáhla ve světě showbysnysu velkého úspěchu, zůstala skromná a pokorná. Také se s ní a jejími rodiči ráda špičkuje. Například prozradila, že je jen jednou z celkem šestnácti kmotrů a kmoter Cary Delevingne. A proč jich má modelka tolik? Rodiče odpověděli, že chtěli mít jistotu, že i když některý kmotr zemře, dcerce zbydou další.

Foto: Profimedia.cz

Kmotra s kmotřenkou jsou si hodně blízké.Foto: Profimedia.cz

Steven Spielberg, Drew Barrymore a Gwyneth Paltrow

Slovutný režisér, který má na kontě hity jako Čelisti, Jurský park či Zachraňte vojína Ryana, se z Drew Barrymore zná od dětství. Byla totiž dětskou hvězdou jeho filmu E.T. - Mimozemšťan. Stali se z nich blízcí přátelé a Spielberg ji podržel i v jejím nejtěžším období, když si v pubertě procházela závislostí na drogách a alkoholu. A právě v tomto období se stal jejím kmotrem (kmotrou Drew Barrymore je i herečka Sophia Loren).

A čeho si herečka na režisérovi nejvíc cení? Především toho, že ať udělala v životě cokoli, nikdy ji neodsuzoval. Jen jednou se prý neubránil soudu, ale i ten byl velmi decentní. Když se Barrymore nechala vyfotit nahá pro Playboy, poslal jí prý deku se vzkazem „Přikryj se“. Steven Spielberg je kmotrem i další úspěšné herečky, a to Gwyneth Paltrow. Ta režisérovi říká strýček Morty a mají spolu také velmi blízký vztah.

Foto: Profimedia.cz

Slavný režisér je kmotrem dvou úspěšných hereček - na fotce je s Drew Barrymore.Foto: Profimedia.cz

Lady Gaga a synové Eltona Johna

Poprvé požádal Elton John zpěvačku Lady Gaga o kmotrovství poté, co jemu a jeho partnerovi porodila náhradní matka prvního syna Zacharyho. Když se pak jejich rodinka rozrostla o další miminko – o chlapečka Elijaha – požádal ji i podruhé. Lady Gaga je tak kmotrou obou synů Eltona Johna a důvod je jednoduchý. Podle zpěváka je Lady Gaga mladá, báječná, inspirativní a rozhodně je pro jeho syny vzorem. Navíc prý vůbec nevadí ani to, že je malinko praštěná, protože to je prý ve světě showbysnysu v podstatě každý.

Foto: Profimedia.cz

Zpěvačka Lady Gaga se stala kmotrou obou synů legendárního zpěváka.Foto: Profimedia.cz

Za fotky pro Playboy poslal Steven Spielberg kmotřence Drew Barrymore deku se vzkazem „Přikryj se“. Co by řekl na tyhle nahé celebrity na sítích: Pořízková s plyšákem, Krainová jen v bronzu a Ashley Graham za kabelkou

Reklama

Načítám