Hlavní obsah

Slavní promluvili o dětství se známými rodiči

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Být dítětem slavných rodičů má své výhody i nevýhody. Na jedné straně máte všude otevřené dveře, ale na druhé straně vyrůstáte pod drobnohledem a velkým tlakem, jestli taky uspějete. Jak hodnotí své dětství slavné děti slavných?

Článek

Časté stěhování nebo zaneprázdnění rodiče, kteří nemají na své potomky moc času – to jsou nevýhody, když dítě vyrůstá ve slavné rodině. Kromě negativ jsou tu ale samozřejmě i pozitiva, jako je například absence finančních potíží nebo větší možnosti.

Zoë Kravitz (32)

Americká herečka, zpěvačka a modelka se v kruhu známých osobností pohybuje už od raného dětství. Jejím otce je totiž hudebník Lenny Kravitz (57) a matkou herečka Lisa Bonet (53). Ve dvou letech se její rodiče rozešli a ona vyrůstal s přísnou matkou, například jí zakazovala televizi. V jedenácti se proto přesunula k otci a u matky trávila letní prázdniny.

Kvůli otci se Zoë mnohdy cítila trapně, hlavně když dorazil na školní akci v síťované košili, kožených kalhotách a s dredy na hlavě, zatímco otcové ostatních dětí na sobě měli obleky. Zoë žila odmalička v prostředí plném modelek a sama na sebe kladla velké nároky, což u ní vedlo k rozvoji anorexie a bulimie. Někdy se prý cítila nejistá i z krásy vlastní matky.

Foto: Profimedia.cz

Zoë Kravitz žije celý život v prostředí, kde je velký tlak na vzhledFoto: Profimedia.cz

Dakota Johnson (31)

Také hvězda erotické filmové série Padesát odstínů byla odmala obklopená slavnými lidmi. Narodila se herečce Melanii Griffith (64) a herci a producentovi Donu Johnsonovi (71). A aby toho nebylo málo, nevlastního otce jí dělal Antonio Banderas (61). Jako dítě ji ovšem štvalo, že jsou její rodiče tak známí. V klidu si prý nemohli zajít ani do restaurace, protože je pořád někdo obtěžoval s žádostí o podpis. Pravděpodobně i to přispělo ke skutečnosti, že herečka trpí asi od 14 let depresemi a úzkostmi.

Foto: Profimedia.cz

Na druhou stranu ale, díky rodině, ve které vyrůstala, není Dakota Johnson stydliváFoto: Profimedia.cz

Rumer Willis (33)

Americká herečka je nejstarší dcerou bývalého hereckého páru  ve složení Bruce Willis (66) a Demi Moore (58). Na životě v záři reflektorů vidí Rumer Willis pozitiva i negativa. Kladně hodnotí možnost cestovat a poznávat neuvěřitelná a zajímavá místa, ale na druhou stranu přiznává, že kvůli tomu zanedbávala školu a není proto moc dobrá v matematice. Svým způsobem prý pobytem v hereckém prostředí dříve dospěla, a tak si jako dítě víc rozuměla s dospělými než s vrstevníky.

Foto: Profimedia.cz

Pod vlivem života slavných rodičů Rumer Willis dřív dospělaFoto: Profimedia.cz

Nicole Richie (39)

Americká zpěvačka a herečka je adoptivní dcerou zpěváka Lionela Richieho (72) a jeho exmanželky Brendy Harvey-Richie (69). Už od tří let se pohybovala ve světě těch největších hvězd. Kromě jejího adoptivního otce to byl například Michael Jackson (✝50).

Po domě se pořád pohybovali nějací lidé, takže rodina neměla moc soukromí. Když byla Nicole starší a začala se věnovat šoubyznysu, pochopila, že to tak v tomto odvětví prostě je. Své dětství popisuje jako velmi šťastné a prozrazuje, že rodiče byli poměrně benevolentní. Třeba si nepamatuje, že by někdy měla nějakou večerku. Oceňuje také, že ji rodiče vždy podporovali a neobrátili se k ní zády, ani když propadla drogám nebo řídila pod vlivem alkoholu.

Foto: Profimedia.cz

Svými pády Nicole Richie své rodiče pořádně potrápilaFoto: Profimedia.cz

Vladimír Polívka (32)

Do herecké rodiny se narodil i tento pohledný český herec. Přehnaná pozornost, která se upírala na jeho rodiče Bolka Polívku (72) a Chantal Poullain (65), mu ovšem dost vadila. Později také nechtěl, aby ho lidé považovali za protekční dítě. Nejdřív chtěl sám něco dokázat. Zatímco otec byl v dětství spíš na legraci, maminka Vladimíra vychovávala stylem velké srdce – tvrdá rána. Byla na něj prý docela přísná, ale díky přirozené autoritě neměl její syn potřebu nějak zvlášť provokovat.

Foto: Profimedia.cz

Vladimír Polívka nechtěl, aby mu rodiče vyšlapávali cestičkuFoto: Profimedia.cz

Tereza Brodská (53)

Jejími rodiči jsou Vlastimil Brodský (✝81) a Jana Brejchová (81). Terezu Brodskou dodnes mrzí, že ji dala maminka v šesti týdnech, kvůli pracovnímu vytížení, ke své nejstarší sestře. Ta ji vychovávala až do půlky druhé třídy. Až tehdy si ji Jana Brejchová vzala zpět domů. O tatínkovi Tereza Brodská tvrdí, že neměl rád konflikty. Když se mu něco nelíbilo, psával svým dětem raději vytýkací dopisy, než aby se s nimi pohádal.

Foto: Profimedia.cz

Maminčino rozhodnutí Terezu Brodskou dodnes mrzíFoto: Profimedia.cz

Slavnou matkou a slavnou dcerou jsou i Lenka Filipová s Lenny. Objeví se leckdy i spolu na pódiu, jako na tomto předávání cen. 

Načítám