Hlavní obsah

Slavní a oddělené postele: Jaké důvody je k tomu vedly?

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Oddělené postele sice nemusí vyhovovat každému, ale jsou páry, které si je nemohou vynachválit. Muž a žena se při spánku navzájem neruší například otravným chrápáním. Dvojice, které se odebírají ke spánku do různých pokojů, najdeme i mezi celebritami.

Článek

Jeden chodí spát dříve, druhý později. Jeden chrápe a druhého to ruší. Důvodů, proč si partneři zřizují oddělené postele, může být celá řada. A někdy může jít jen o dočasné řešení. Co k tomuto rozhodnutí vedlo slavné dvojice?

Alžběta II. (95) a princ Philip (✝99)

Od letošního dubna se britská královská rodina vyrovnává s bolestnou ztrátou. Ale přestože královna svého muže hluboce milovala, celý život měli oddělené postele. Ve vyšší třídě v Anglii nejde o nic výjimečného. Mnozí členové britské smetánky tuto tradici dodržují, aby si dostatečně odpočinuli a nerušilo je třeba chrápání jejich druhé polovičky. Ale i když spali každý zvlášť, měla královna s princem prý ložnice vždy blízko sebe a někdy i propojené.

Foto: Profimedia.cz

Královna Alžběta II. je ztělesněním tradicFoto: Profimedia.cz

Kaley Cuoco (35) a Karl Cook (30)

Americká herečka a profesionální jezdec neměli v prvním roce manželství jen oddělené ložnice, ale dokonce oddělené domovy. Vzali se v roce 2018, a zatímco budovali společný domov, žili každý ve svém. Mohli se tak lépe soustředit na pracovní projekty, které v té době řešili. Herečka si to nemohla vynachválit. Skutečnost, že se nevidí každý den, prý jejich vztahu velmi prospěla. Manželství popsala jako nekonvenční. Teď už spolu nicméně delší dobu bydlí pod jednou střechou, jestli ale spí dohromady, není známo.

Foto: Profimedia.cz

Pár spolu začal bydlet asi až rok po sňatkuFoto: Profimedia.cz

Kevin Jonas (33) a Danielle Jonas (34)

Hudebníka, který se svými dvěma pohlednými bratry vytvořil v roce 2005 chlapeckou skupinu Jonas Brothers, přivedl k oddělenému spaní problém s chrápáním. Zdroj ze zpěvákova okolí uvedl, že chrápání Kevina Jonase je tak intenzivní, že se s ním jeho manželka v jednom pokoji zkrátka nevyspí.

Foto: Profimedia.cz

Kevin a Danielle spolu mají dvě dceryFoto: Profimedia.cz

Melania Trump (51) a Donald Trump (75)

Láskyplné projevy nebyly u slovinské modelky a bývalého amerického prezidenta a podnikatele nikdy moc na denním pořádku, respektive byly často považované za hru pro média. Jejich vztah se okolí vždy zdál tak trochu chladný. S tím koresponduje i skutečnost, že žijí své životy hodně odděleně. Několik zdrojů z Bílého domu potvrdilo, že Trumpovi byli první pár, který měl od dob Jackie a Johna Kennedyových oddělené ložnice. A prý dokonce i když cestují, rezervují si každý své vlastní apartmá.

Foto: Profimedia.cz

Mnozí se domnívají, zda nejsou projevy náklonnosti spíše komedií pro novinářeFoto: Profimedia.cz

Sarah Jessica Parker (56) a Matthew Broderick (59)

Zatímco některým párům odloučení spíše škodí, tomuto pracovně vytíženému páru prý svědčí. Ostatně jsou manželé už od roku 1997, což není v Hollywoodu zase tak obvyklé. Jejich svazek je ale trochu netradiční a bohémský. Manželé vlastní několik nemovitostí, mezi kterými mohou cestovat. Ale i když jsou spolu v jednom domě, zakládají si na tom, že jeden dává druhému dost osobního prostoru. To, že každý den nesdílí společné lože a rozhodně se každý den nevidí, prý jejich vztah naopak posiluje.

Foto: Profimedia.cz

Herečka má teď plné ruce práce s natáčením pokračování seriálu Sex ve městěFoto: Profimedia.cz

Daniel Craig (53) a Rachel Weisz (51)

Jestli šlo jen o jednorázovou záležitost nebo si oddělené ložnice udržují dodnes, není jasné, ovšem v roce 2013 spolu herecký pár nesdílel na spaní jednu místnost. Důvodem byla příprava na broadwayskou inscenaci, v níž oba hráli. Do práce byli natolik zažraní, že ani po zkoušce či představení nechtěli ze svých rolí vystupovat. Oddělené spaní jim podle zdroje z okolí pomohlo udržet soustředění.

Foto: Profimedia.cz

Herecké povolání berou manželé skutečně vážněFoto: Profimedia.cz

Ota Jirák (72) a Drahomíra Jiráková (69)

Český herec a tuzemská dabingová hvězda má v domě, který sdílí se svou ženou, speciální místnost. Jde o chlapskou zašívárnu se sbírkou zbraní nebo autíček, kam herec chodí také spát. Manželka ho totiž v posteli nesnese, protože prý Ota Jirák strašně chrápe.

Foto: Profimedia.cz

Oddělené spaní herci moc nevadí, protože má svůj klid, stejně jako jeho ženaFoto: Profimedia.cz

Reklama

Načítám