Hlavní obsah

Sny, ve kterých partnera podvádíte, konečně dekódovány

Foto: Look Studio, Shutterstock.com

Foto: Look Studio, Shutterstock.com

Reklama

Užíváte si jako nikdy. Však sny jsou tu od toho. Ale co když se v nich objevuje muž, který není v reálném životě váš partner? Ohlédněte se zpět. Některé faktory, které stojí za nočním poblouzněním a tužbami, si za rámeček nedáte!

Článek

Stojíte opřená o zeď a máte zavázané oči. Někdo k vám zezadu přistoupí, začne si s vámi hrát a vy si rázem užíváte divokého milování a konečně sundáváte masku. Jenže váš snový milenec není váš současný partner. Probouzíte se se studem a hanbou a nevíte, jak takové noční příběhy vyhodnotit. Není se čeho bát. Důvody jsou prostší, než si myslíte.

1. Souvislost s partnerem není dogma

„Tyhle sny, které pro mnohé ženy představují šok, jsou docela běžné,“ nechala se pro americký on-line ženský magazín Bustle slyšet klinická psycholožka Nancy B. Irwin z Los Angeles s tím, že nevěra je jedním z pěti nejčastějších snových témat. Naštěstí s reálným podváděním mají tyhle sny pramálo společného.

Romantické schůzky „mimo domov“ nebo rovnou sex s někým, kdo není váš oficiální partner (může jít třeba o známého herce, který se vám jednoduše líbí), obvykle signalizují, že toužíte trochu si odpočinout od reality všedních dní. Jen se tak zasnít, oddat se okamžiku, vzdálit se od povinností a svazujících konvencí a být aspoň na chvíli sama sebou. Nespoutaná a divoká.

2. O slovo se hlásí vnitřní kompas

I když se nejedná o žádný přečin vůči partnerství, vždyť i sexuolog Zlatko Pastor říká, že si každý může snít o čem chce, možná máte pocit viny. Tak toho se ihned zbavte. Sebemrskačství přenechte jiným, vždyť se vůbec nic nestalo. Spíš se zaměřte na to, zda vám ve stávajícím vztahu něco nechybí. Právě to může být příčina erotických snů s cizincem. Možná je to spontánnost, víc něhy, schůzka jen ve dvou či víc volného času. Tyhle potřeby a touhy se pak milerády promítají do fantazijního života a ukazují, na čem je třeba zapracovat.

3. Potřebujete víc podpory

Nancy B. Irwin objasňuje, že mysl v noci používá metafory a záleží na každém, zda si spojí sen s realitou a přijde na to, co snový příběh znamená. V praxi to vypadá tak, že pokud jste ve snu nevěrná s někým, koho osobně znáte (kamarád, bývalý partner či šéf), možná věnujete příliš mnoho času a pozornosti něčemu jinému než současnému vztahu.

Kupříkladu máte nový projekt, který vás dlouhé týdny zaměstnává. V noci se nadřízený vkrade do vaší mysli a prožijete spolu románek jako z filmu. Ne, určitě to neznamená, že vás nějakým způsobem přitahuje, vždyť má pleš, pupek a křivé zuby. Vůbec není váš typ! Jen jste s ním častěji než doma. Vyčerpaná pak potřebujete spíš uchlácholit, obejmout a schovat se v náruči silné autority, kolikrát symbolizující i otce, která vám poskytne bezpečné útočiště.

Foto: DenisProduction.com, Shutterstock.com

Sny mají různý původ i příčiny a nejsou důvodem k pocitům viny. Spíš k zamyšleníFoto: DenisProduction.com, Shutterstock.com

4. Trápí vás skutečná nevěra

Stále máte nepříjemné pocity? Expertka Lauri Loewenberg, členka IASD, mezinárodní organizace pro studium snů, doporučuje zahájit obranu: „Vadí-li vám erotické příběhy tohoto typu, nechte mysl, aby si odpočinula, a pokuste se se svým současným partnerem trávit více kvalitního času.“

„Když to nezabere a stejný scénář se opakuje pořád dokola, položte si otázku, zda skrz sny o nevěře nepromítáte vlastní historii podvádění,“ dodává odbornice. Možná z vaší strany skutečně k nějakému hříchu došlo a vaše duše se s tím ještě nesmířila. Jestli to tak je, pravděpodobně se nevyhnete ani snům, ve kterých se role obracejí, tedy že partner je vám nevěrný a vy kvůli tomu trpíte. Berte to jako zub za zub.

5. Rutina a potřeba oživení

Znáte to. Jdete na schůzku ve čtyřech, dopřejete si večeři a dobré víno a druhý pár vás pozve domů na skleničku. Ani se nenadějete a už ve snu řádíte jako pominutí. Promícháte se, vy sledujete partnera, jak se miluje se ženou, se kterou jste si chvíli před tím povídala o receptu na bábovku, on zase pokukuje po muži, jenž se stará o vaše bouřlivé orgasmy. Ve snovém slovníku taková výměna partnerů poukazuje na rutinu. Jednoduše do svého partnerství potřebujete vnést trochu života a jiskry, ubíjí vás stereotyp.

Reklama

Načítám