Hlavní obsah

Špenátové karbanátky s ořechy a ovesnými vločkami

Hodnocení:
(1)
Foto: Jakub Jurdič
Doba přípravy
15 minut
Doba vaření
20 minut
Náročnost
nízká

Vlašské ořechy jsou zdravé a dobré. Jsou výborné jen tak na zobání, ale dají se použít i při vaření a pečení. A rozhodně se nehodí jen do sladké kuchyně. Udělejte si jednoduché špenátové karbanátky se sýrem (milovníci masa přidají mleté drůbeží).

Ingredience pro:
2 porce
Na karbanátky
  • 100 g čerstvého špenátu
  • 40 g jemných ovesných vloček
  • 40 g sekaných vlašských ořechů
  • 80 g strouhaného sýru
  • 2 stroužky česneku
  • olivový olej
  • červená chilli paprička
  • sůl a pepř
  • olej na smažení
Článek

Postup

Krok 1: Na lžíci oleje nechte rozvonět nasekaný česnek a chilli papričku, přidejte špenát, osolte a počkejte, až zavadne. Opepřete, vmíchejte ovesné vločky, najemno nasekané ořechy a nechte trochu vychladnout. Vmíchejte sýr (dala jsem parmezán a goudu), tvarujte placičky a z obou stran je dozlatova opečte na rozpáleném oleji.

Tip: Jestli nejste zastánci vegetariánských karbanátků, přidejte ke směsi i vajíčko a mleté drůbeží maso.

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama

Sdílejte článek