Hlavní obsah

Vegetariánský burger z červené řepy

Hodnocení:
(69)
Doba přípravy
20 minut
Doba vaření
15 minut
Náročnost
nízká

S řepnými burgery to je pořád dokola: zarytý masožravec si ťuká na čelo, že to mu teda rozhodně chutnat nebude. Následně burger okoštuje a nadšen ho úplně celý zkonzumuje přímo před očima nešťastného vegetariána. Nevěříte? Zkuste tuto jednoduchou dobrotu a uvidíte celé představení na vlastní oči!

Ingredience pro:
4 porce
Na burgery
  • 2 červené řepy
  • 1 hrnek jemných ovesných vloček
  • 1 svazek jarní cibulky
  • 4 stroužky česneku
  • 1 lžička soli
  • 1 lžička tymiánu
  • 3 vejce
  • olej na smažení
K podávání
  • 4 hamburgerové housky
  • salát
  • zkaramelizovaná cibulka
  • plísňový sýr
Článek

Postup

Krok 1: Oloupanou řepu nastrouhejte najemno. Pokud máte kuchyňského robota, neváhejte ho použít, jinak doporučuji použít rukavice, protože hrozně barví. Vymačkejte z ní co nejvíc tekutiny.

Krok 2: Přidejte jemné vločky (nebo lehce pomixované klasické vločky), na jemno nasekanou jarní cibulku, prolisovaný česnek, sůl, tymián nebo rozmarýn a vejce a pořádně propracujte.

Krok 3: Směs nechte minimálně hodinu nabobtnat, díky tomu vám budou placičky hezky držet. Já ji většinou připravuji i den předem.

Krok 4: Rukama pak vytvarujte 4 karbanátky, které pozvolna z obou stran smažte na dostatečném množství oleje.

Krok 5: Z burgerů nechte na papírové utěrce okapat přebytečný tuk a podávejte spolu s domácími houskami (pro černou barvu do těsta přidejte aktivní uhlí), salátem, cibulovou marmeládou a sýrem. Mně burgery nejvíc chutnají s camembertem nebo nivou.

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama