Hlavní obsah

S řepnými burgery to je pořád dokola: zarytý masožravec si ťuká na čelo, že to mu teda rozhodně chutnat nebude. Následně burger okoštuje a nadšen ho úplně celý zkonzumuje přímo před očima nešťastného vegetariána. Nevěříte? Zkuste tuto jednoduchou dobrotu a uvidíte celé představení na vlastní oči!

20 min.
Příprava
15 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
Na burgery
  • 2 ks červené řepy
  • 1 hrnek ovesných vloček
    1
  • 1 svazek jarní cibulky
  • 4 stroužky česneku
  • 1 lžička soli
  • 1 lžička čerstvého tymiánu
  • 3 ks vejce
    3
  • 50 ml oleje
K podávání
  • 4 ks bulek
    1
  • 1/2 ks hlávkového salátu
  • 1 ks cibule
  • 100 g plísňového sýru
    7
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Oloupanou řepu nastrouhejte najemno. Pokud máte kuchyňského robota, neváhejte ho použít, jinak doporučuji použít rukavice, protože hrozně barví. Vymačkejte z ní co nejvíc tekutiny.

02.

Přidejte jemné vločky (nebo lehce pomixované klasické vločky), na jemno nasekanou jarní cibulku, prolisovaný česnek, sůl, tymián nebo rozmarýn a vejce a pořádně propracujte.

03.

Směs nechte minimálně hodinu nabobtnat, díky tomu vám budou placičky hezky držet. Já ji většinou připravuji i den předem.

04.

Rukama pak vytvarujte 4 karbanátky, které pozvolna z obou stran smažte na dostatečném množství oleje.

05.

Z burgerů nechte na papírové utěrce okapat přebytečný tuk a podávejte spolu s domácími houskami (pro černou barvu do těsta přidejte aktivní uhlí), salátem, cibulovou marmeládou a sýrem. Nejlepší jsou s camembertem nebo nivou.

Načítám