Hlavní obsah

Díky čemu zhubli Zounar, Tomicová nebo Xindl X desítky kil? Stres, nastavení mysli i víc jídla

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zhubnout kilo či dvě, protože se „necítí“, to necháme modelkám, které si celé dětství hrály s kluky na stromech a nijak se nehlídají, mají přece postavu v genech. Ale zhubne-li slavný muž či žena deset kil a více, je to nejen na první pohled vidět, ale i, co si budeme povídat, motivující.

Článek

Být spokojený se svou váhou? To málokdo umí a má. Někteří by rádi zhubli kilo či dvě, aby jim kalhoty nebyly těsné. Jiní by chtěli sundat deset či dvacet, aby mohli přestat nosit tepláky na gumu. A známé osobnosti nejsou výjimkou, navíc je tělo a vzhled živí. Kdo z českého showbyznysu se v nedávné době pochlubil výrazným úbytkem na váze a co fungovalo? Nepotěšíme, zázraky se opět nekonaly, je to v hlavě, v režimu, v obsahu lednice a pohybu.

A začneme Martinem Zounarem, který dnes slaví 55. narozeniny a vypadá lépe než kdy dřív!

Martin Zounar (55)

Usměvavý sympaťák, který hází fórky na potkání? K němu prostě bříško už roky patřilo. Ale když mu váha ukázala přes 120 kilo, což on sám nazval jateční vahou, a trápil ho vysoký tlak, řekl si, že je na čase se sebou něco udělat. Protože nosit čím dál volnější kraťasy a tepláky není řešení. Začal cvičit pod dohledem zkušeného trenéra, hlídat si příjem a hlavně si srovnal v hlavě, že se chce pohnout a zároveň netrpět… Klidně se nají i po návratu z divadla, ale nepřejídá se.

Velkou motivací mu byla i mladší snoubenka Kateřina a role v představení Dva nahatý chlapi, kde se objevuje velmi skromně oděn.

Foto: Profimedia.cz

Nikdy nechodí spát hladový, ale vsadil na pohyb. Podařilo se mu shodit skoro dvacet kiloFoto: Profimedia.cz

Ondřej Ládek alias Xindl X (42)

I populární písničkář a scenárista má za sebou úspěšné shazování přebytečných kil. Stalo se to během pandemie, kdy jej manželka Monika popíchla, že by bylo fajn, kdyby v padesáti vypadal tak báječně jako francouzský DJ David Guetta (54). A on využil toho, že se celá rodina přestěhovala na ostrov Tenerife, začal sportovat, chodit na dlouhé procházky a navíc si odepřel alkohol, se kterým byl často v kontaktu. A váha šla dolů, zhubnul přes dvacet kilo.

Pravda je taková, že návrat ke koncertování znamenal i obtížnější dodržování režimu, takže pár kilo nabral zpět. Ale prý kvůli fanouškům na vystoupeních, kteří si jej zaplatili celého.

Foto: Profimedia.cz

Xindl už není XXL, i když je během vystupování těžší dodržovat pravidelný režimFoto: Profimedia.cz

Pavla Tomicová (59)

Podvyživená? Ano, je to tak. Oblíbená herečka, kterou znají diváci a fanoušci s veselým úsměvem, patřila vždy k těm, co jsou při těle. A pravidelně zkoušela nejrůznější diety… Pavle pomohly náročné tréninky ve StarDance (2018) a oči jí otevřel dietolog, se kterým se radila a který zjistil, že je podvyživená. Tělo nedostávalo tolik energie a živin, a tak si pro jistotu vše ukládalo. Herečka zjistila, že se musí zdravě a pořádně najíst, že vše je v hlavě a musí změnit režim. Začala jíst pravidelně, nic si neodpírala, vyvarovala se hladovění přes den a přejídání večer. A ono to fungovalo. Jestli si kila dole udrží, je ve hvězdách, ale minimálně ví, co na ni zabírá.

Foto: Profimedia.cz

Za její touhou zhubnout stály i zdravotní problémy, lékaři zjistili herečce cukrovkuFoto: Profimedia.cz

Monika Absolonová (45)

Někdo stres zajídá a z nervů přibírá, jiní hubnou. Monika Absolonová patří do druhé skupiny a nedávný rozchod s partnerem a otcem jejích dvou synů Tomášem Hornou (41) byl pro ni velmi psychicky náročný.

V té době se ještě trápila kily navíc a dokonce si koupila koktejly na dietu. Když ale po pár týdnech došlo k rozchodu, byly jednou z mála věcí, které dokázala pozřít. Z velikosti 42 se brzy dostala na 36, a ač měla období, kdy byla psychicky na dně, nyní vypadá dokonale.

Foto: Profimedia.cz

Vyrovnala se s náročným životním obdobím a vypadá božskyFoto: Profimedia.cz

Hana Gregorová (69)

Vždy elegantní a šmrncovní herečka, o které se v poslední době píše hlavně v souvislosti s mladším partnerem. A nejen kvůli němu se rozhodla, že na sobě trochu zapracuje. Během pandemie se bála, aby nezaháněla stres jídlem, tak se na jídelníček zaměřila. Ač miluje vaření, stravu si hlídala, především si odepřela přílohy a jedla více zeleniny. Ale vaří dál, pro kolegy v divadle a pro návštěvy.

Foto: Martin Přibyl / CNC / CNC / Profimedia

Svěřila se, že jí před lety v procesu hubnutí pomohl i detoxikační sirup. Chtěla zhubnout do věcí, které visely ve skříni, protože jí byly těsnéFoto: Martin Přibyl / CNC / CNC / Profimedia

Marian Vojtko (49)

Obsazovaný muzikálový a operní zpěvák si roky zakládal na svém staromládenectví, a i když během pandemie pár kilo přibral, neubíralo mu to na charisma. Byly zavřené posilovny a práce bylo výrazně méně...

Aby ovšem nebylo třeba upravovat jeho kostýmy, zařekl se, že se dostane do formy. Ihned se ke cvičení vrátil a dal dolů patnáct kilo. Motivací je mu i štíhlá partnerka Helena.

Foto: Profimedia.cz

Udržovat se ve formě musí nejen kvůli mladší přítelkyni, ale i náročným rolímFoto: Profimedia.cz

Reklama

Načítám