Hlavní obsah
3,9
(19)
 

Se sushi se to má asi tak, že pro většinu lidí je v restauraci moc drahé a to domácí zase odrazuje zdlouhavou přípravou (a vlastně takovou celkovou zkouškou trpělivosti a zručnosti). Vyzrajte na něj s hitem všech líných kuchařů – sushi miskami!

5 min.
Příprava
20 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
3 porce
Základ
  • 2 hrnky sushi rýže
  • 25 g zelených mořských řas
Maso
  • 1/2 filetu lososa
  • 1/2 balení marinovaného tofu
  • 50 g krabích tyčinek
  • 50 g krevet
  • 50 g tuňáka
Zelenina
  • 1 ks mrkve
  • 1/2 ks salátové okurky
  • 1 ks avokáda
  • 3 ks ředkviček
K podávání
  • 1 lžíce sezamových semínek
  • 3 lžičky majonézy
  • 20 g wasabi pasty
  • 1 lžíce chilli omáčky
  • 3 lžíce sójové omáčky
Článek

Postup:

01.

Rýži uvařte podle návodu na obalu a nechte vychladnout.

02.

Rozdělte do misek a obložte kousky syrového lososa nebo jiné bílkoviny (opečené marinované tofu, surimi, syrový či konzervovaný tuňák nebo třeba orestované krevety). Přidejte nudličky nebo plátky zeleniny (avokádo, mrkev, okurka, ředkvička, bílá ředkev…), nastříhané proužky řasy nori, sezam a klidně i trochu majonézy dochucené křenem wasabi nebo chilli omáčkou Sriracha.

03.

Nakonec pokapejte sójovou omáčkou a vychutnejte si báječnou chuť sushi bez nutnosti pokoušet své nervy motáním ruliček...

Tip: Suroviny na sushi dnes mají i ve většině supermarketů, ale vedle nešlápnete ani s vietnamskými a japonskými obchůdky nebo e-shopy.

Podrobný návod na sushi misky najdete ve videu! Zajímala by vás i příprava klasických sushi rolek?

Reklama

Související témata:

Načítám