Hlavní obsah

Tarotoskop na leden: Co čeká vaše znamení?

Foto: vimolsiri.s, Shutterstock.com

Foto: vimolsiri.s, Shutterstock.com

Reklama

Leden je za dveřmi a s ním i první dny roku 2022. Co vás čeká v prvním měsíci, na co se těšit a kde si dát pozor? To vám prozradí výklad z tarotových karet pro vaše znamení.

Článek

První úplněk roku 2022 zazáří na obloze 18. ledna a měsíc bude svítit ve znamení Raka. To znamená velkou citlivost až přecitlivělost. Snažte se zachovat klidnou hlavu a myslete na to, že rozjitřené emoce má na svědomí měsíc. Kromě toho dejte po fyzické stránce pozor na žaludek, žádné velké přecpávání vám kolem tohoto data rozhodně neprospěje. Dámy můžou potrápit problémy s ženskými pohlavními orgány, prostydlé vaječníky nebo bolestivá menstruace. Dávejte na sebe pozor. A co čeká v lednu konkrétně vaše znamení?

Beran (21. 3. – 20. 4.)

Vztahy – 6 mečů: Utečte někam pryč od lidí, někam, kde si budete moct vydechnout a nabrat síly na začátek roku. Svátky umí být vyčerpávající, tak není nic zvláštního, že potřebujete dobít baterky.

Zdraví – 5 holí: Vaše zdraví bohužel utrpí a čeká vás výzva, se kterou se budete muset popasovat. Ačkoli vše nemusí být růžové, nevzdávejte to, zachovejte optimismus a energii, brzy budete jako rybička.

Práce – Vůz: Leden pro vás bude velmi úspěšný. Budete sice muset napnout všechny síly, ale zároveň vás to dovede k vítězství, na které dlouho čekáte. Buďte podnikaví a odvážní, štěstí vám bude přát.

Býk (21. 4. – 21. 5.)

Vztahy – královna pentaklů: Zaměřte se na vztah se svou drahou polovičkou, dokazujte jí svou lásku a stálost, právě teď to totiž potřebuje. Udržujte dobrou náladu a buďte spolehliví, ať se o vás může opřít.

Zdraví – Kolo štěstí: Celý váš leden bude plný nepředvídatelných situací – dobrých i špatných. Obrňte se a příliš se nestresujte tím, co nemůžete ovlivnit, tohle opravdu běží mimo vaše kompetence.

Práce – rytíř mečů: Na pracovišti se objeví nová krev, někdo plný nápadů a elánu, kdo ale bohužel půjde tak trochu proti vám – třecí plochy a konflikty budou na denním pořádku. Využijte toho jakožto příležitosti k růstu.

Foto: fizkes, Shutterstock.com

Býkům to bude v práci v lednu jiskřit, jak by ne, když měsíci dominuje rytíř mečůFoto: fizkes, Shutterstock.com

Blíženci (22. 5. – 21. 6.)

Vztahy – 7 pohárů: Kolem vás se v této chvíli rýsuje vícero potenciálních partnerů či partnerek, máte šance na více frontách. Nehoňte se ale za iluzí dokonalosti, je to skutečně jen iluze. Volte srdcem, to bude znát správnou volbu.

Zdraví – Velekněžka: Dbejte na prevenci a ochranu zdraví, ať začátek roku překonáte bez úhony. Zaměřte se i na psychiku. Neuzavírejte se v sobě, ve své hlavě, tam jsou problémy vždycky horší než na denním světle. Prosba o pomoc není slabost, naopak.

Práce – 7 holí: V lednu nadejdou chvíle, kdy se budete muset obhájit, zachovat se asertivně a stát si za svým. Je to zkouška. Ukažte, že víte, co děláte, že se rozhodujete na základě podkladů a dat. Nenechte se zviklat.

Rak (22. 6. – 22. 7.)

Vztahy – Ďábel: Čeká vás měsíc plný smyslnosti, flirtu, vábení a svádění. Užijte si tohle dobrodružné období plné napětí a nejistoty. Jestli půjde o něco trvalého, nebo jen chvilkové povyražení, to záleží hlavně na vás.

Zdraví – Císař: Chovejte se ke svému tělu zodpovědně a opatrně a vaše zdraví vám to vrátí. Objednejte se na prohlídky, které už nějakou dobu odkládáte. Jedině tak můžete předejít vážnějším problémům.

Práce – 8 pohárů: S novým rokem je tu loučení, kdy s těžkým srdcem opustíte něco, do čeho jste vložili hromadu energie. I to k životu a práci patří a za chyby se bohužel platí. Příště budete poučenější a moudřejší.

Lev (23. 7. – 22. 8.)

Vztahy – 10 pentaklů: Přichází období návratu do středu rodiny a k času strávenému s vašimi nejbližšími. Pokud však chcete ve svých vztazích udělat nějakou zásadnější změnu, teď je ta správná chvíle, kdy se do ní pustit.

Zdraví – 7 pentaklů: Toužíte po zázracích, okamžitém uzdravení a obratu k lepšímu. Tak to však se zdravím bohužel nefunguje. Oslavujte každý krůček, i ten nejmenší, radujte se z dílčího postupu. Vydržte.

Práce – 8 mečů: Máte v sobě jakýsi vnitřní blok, který vás nutí uzavírat se před okolím – čímž efektivita vaší práce samozřejmě klesá, protože komunikace je v týmu klíčová. Snažte se o pozitivní přístup a otevřete se světu.

Foto: Standret Natalia, Shutterstock.com

Lvi se budou v lednu víc věnovat rodině a udělají dobřeFoto: Standret Natalia, Shutterstock.com

Panna (23. 8. – 22. 9.)

Vztahy – královna holí: Přitáhne si vás k sobě někdo velmi sebevědomý a okouzlující s přirozenou autoritou. Vztah s ním nebude jednoduchý, tak si to předem rozmyslete. Kromě toho hrozí komunikační problémy kvůli přílišnému sebevědomí jedné ze stran.

Zdraví – páže mečů: Už nějakou dobu odkládáte řešení dlouhodobého zdravotního problému, který sice není urgentní, ale brzy by vás mohl dohnat. S novým rokem přichází impulz ho řešit a konečně rozseknout.

Práce – Ďábel: Karta pokušení: chcete si ulehčit život a něco ošidit tak, abyste mohli minimalizovat úsilí a zároveň maximalizovat výsledek. Vrátí se vám to, zapomeňte na taktizování a prostě zamakejte, žádné zázračné řešení není.

Váhy (23. 9. – 23. 10.)

Vztahy – 6 holí: Leden vám přeje v seznamování a poznávání nových tváří, které se můžou stát důležitou součástí vašeho života. Všechny dlouhodobé vztahové problémy, které řešíte, se vyřeší, nebo alespoň na nějaký čas utichnou.

Zdraví – Věž: Máte obrovské nároky na vlastní psychiku, přetěžujete se – fyzicky i duševně. Riskujete, tlačíte sami sebe do extrémní situace. Změňte životosprávu a celkové chování ke svému tělu, než bude pozdě.

Práce – 2 pentakly: Věci jsou v pohybu, zvažujete svoje možnosti a příležitosti i finanční situaci. Na stole před sebou máte několik možných cest, volte moudře. Připravte se, že bude možná potřeba kompletní reorganizace vašeho pracovního života.

Štír (24. 10. – 22. 11.)

Vztahy – 2 hole: Karta konfliktu znamená, že vaše vztahy nebudou v tomto měsíci růžovou pohádkou. Musíte učinit rozhodnutí, do kterého se vám nechce. Rozsekněte to, uleví se vám a brzy se přes problémy přenesete.

Zdraví – král holí: Nesnažte se předstírat, že jste nezničitelní, každý má svoje limity, a když je přešvihnete, můžete to pěkně odstonat. Neriskujte a nehazardujte se svým zdravím.

Práce – 5 holí: Po návratu do práce se připravte na tvrdě konkurenční prostředí a boj o místo. Napněte síly, tento měsíc bude opravdu důležitý, tak se nedržte zpátky a ukažte světu, že jste na svém místě správně.

Střelec (23. 11. – 21. 12.)

Vztahy – páže mečů: Na poli vztahů hrozí převážně zataženo, tedy zbytečné konflikty a hádky způsobené dlouhodobým pobytem s rodinou. Myslete na to a vědomě se kroťte, ať se zbytečně nerozdmýchávají nikam nevedoucí spory.

Zdraví – 9 holí: Jste schopní sebekázně, hlídáte se, jíte zdravě, zvlášť teď po vánočním obžerství. Současná situace se stále přítomným covidem na vás intenzivně dopadá, trpíte neustálými obavami. Podělte se o ně s odborníky, pomohou vám vše zvládnout.

Práce – 6 pohárů: Čerpejte z minulých zkušeností, pomůžou vám vyřešit současné problémy. I když přijde selhání, je důležité ukázat, že se z těch minulých dovedete poučit, i to je schopnost, která se v práci cení.

Foto: amenic181, Shutterstock.com

Střelci jsou v oblasti stravování na jedničku, ale zbytečně se stresujíFoto: amenic181, Shutterstock.com

Kozoroh (22. 12. – 20. 1.)

Vztahy – rytíř mečů: Přichází čas tvrdě racionálního chování, řiďte se rozumem, ne srdcem, v tuto chvíli vám to neprospěje. Ohleduplnost pro vás teď může být spíš zraňující, buďte raději trochu sobečtí.

Zdraví – král pentaklů: Jste velmi konzervativní, z umanutého přesvědčení se vyhýbáte něčemu, co by vám mohlo jedině prospět. Neomezujte se předsudky, vyslechněte si autority, lidi, kteří své lékařské práci skutečně rozumí.

Práce – 3 pentakly: Pracujete pilně a odhodlaně a výsledky se začínají sice pomalu, ale jistě dostavovat. Získané znalosti a kvalifikace vám přinesou odměnu, pochvalu či povýšení, jen tak dál!

Vodnář (21. 1. – 20. 2.)

Vztahy – Poslední soud: Hledáte možnosti, toužíte po novém začátku. Chcete za vším udělat tlustou čáru a odstartovat vztah s někým jiným, jinde a jinak. Neberte to na lehkou váhu, ale když už se odhodláte, přesekněte vazby čistě a neprodlužujte to.

Zdraví – Blázen: Leden vás rozhodně překvapí něčím neočekávaným – může jít jak o neplánované rodičovství, tak třeba o úraz. Nic s tím nenaděláte, jen zkrátka buďte připraveni na všechno.

Práce – eso mečů: Konečně dostanete příležitost ukázat, co ve vás je, a zrealizovat samostatně vizi, kterou dlouho nosíte v hlavě. Bude to vyžadovat mnoho úsilí. Pusťte se do toho, je to trochu všechno, nebo nic.

Ryby (21. 2. – 20. 3.)

Vztahy – Velekněžka: Nastavte senzory a vnímejte, co lidi kolem vás říkají, co si přejí, co jim vadí. S empatií nejdál dojdete. Snažte se druhé pochopit, když se vám otevřou, a uchovávejte jejich tajemství.

Zdraví – královna pentaklů: Ukažte, že jste skutečně dospělí, a pokud vás něco zdravotně trápí, neodkládejte to – řešte problémy, když nastanou, neodkládejte je. Zaměřte se taky na úpravu jídelníčku, najděte rozvahu mezi rozmazlováním a zdravým životním stylem.

Práce – rytíř pohárů: Se začátkem roku v práci převládne velmi pohodová a uvolněná atmosféra bez stresu, nikdo se nebude přepínat a nikdo se nikam přehnaně nepožene – ještě se neprobudili ze svátečního naladění. Můžete si tak udělat náskok!

Reklama

Související témata:

Načítám