Hlavní obsah

Jak dlouho vydrží ve vztahu vaše znamení? Kdo rychle prchá?

Foto: LightField Studios, Shutterstock.com

Foto: LightField Studios, Shutterstock.com

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rozvody a rozchody nejsou nikdy nic příjemného a některá znamení se jim vyhýbají jako čert kříži. Kdo ze vztahů rád prchá a kdo se naopak snaží všechno „přežít“ a vyřešit?

Článek

Někteří mají rádi svůj klídek a zajetou pohodičku, takže i když vztah třeba neklape už tak dobře jako na začátku, radši ledasco přestojí. Jiní zase preferují žití na hraně, u ničeho dlouho nevydrží a ze vztahů utíkají při prvních známkách nepokojů. Kam patří vaše znamení? Jak je na tom vaše drahá polovička? Kdo se ve vztazích moc neohřeje a kdo je drží při životě navzdory všemu?

Beran (21. 3. – 20. 4.)

Berani rozhodně nejsou známí svou výdrží, právě naopak. Tohle znamení je impulzivní, přelétavé a netrpělivé, a tak se může stát, že se prostě ze dne na den sbalí a zmizí – protože už ho to nebaví, protože přijde nečekaný, intenzivní konflikt, protože se zakouká jinde. Berani často jednají dřív, než si všechno pečlivě rozmyslí – a tak toho dost často taky litují. Na druhou stranu, pokud jim na vztahu opravdu záleží, umí se tvrdohlavě zatnout a překonat vlastně všechno. Jen je potřeba jim neustále dopřávat vášně a dobrodružství.

Býk (21. 4. – 21. 5.)

Býci a rozvody či rozchody, to nejde k sobě. Tohle znamení je v první řadě ohromně houževnaté. A pokud se pro něco rozhodne, bude v tom zkrátka pokračovat, navzdory nepřízni osudu, navzdory problémům, navzdory všemu. Jak se Býk zabejčí, nepohne s ním nic a nikdo. Navíc jsou od přírody velmi přemýšliví a hloubaví, což znamená, že než se do jakéhokoli vztahu pustí, nejdřív to dobře promyslí. A pak se nelze divit tomu, že za to, pro co se skutečně rozhodli, jsou ochotni bojovat.

Foto: CandyBox Images, Shutterstock.com

Když se Býk jednou rozhodne, že to má cenu, těžko vztah opustíFoto: CandyBox Images, Shutterstock.com

Blíženci (22. 5. – 21. 6.)

Blíženci přirozeně inklinují k životu ve dvojici. Nejde o to, že by neuměli být sami, to ne, jsou to dost silné osobnosti a umí si sami se sebou vystačit. Od přírody se jim však daleko lépe koexistuje v páru, rádi se o někoho opřou, na někoho se spolehnou. O rozchodech a rozvodech víc mluví, než aby je skutečně prováděli. Občas totiž převládne jejich náladovost a v afektu řeknou nebo udělají i něco, co nemyslí vůbec vážně. Naštěstí si to většinou brzy uvědomí – a navíc se nikdo neumí omlouvat tak dobře jako právě oni.

Rak (22. 6. – 22. 7.)

Raci jsou velcí romantici a věří v pravou lásku a její kouzlo. I proto se do konce vztahu nehrnou, ani když to začíná skřípat. Mají za to, že stačí jen na spojení víc pracovat, víc se snažit, najít zase to kouzlo, které tam na počátku bylo. Kromě toho je pro ně naprosto klíčovou životní veličinou domácký krb a obecně teplo domova. Kolem rodiny se točí celá jejich existence a neumí si představit, že by o ni přišli. Návrh k rozvodu přicházející z jejich strany tak opravdu znamená konec, protože ani oni nevidí šanci na nápravu.

Lev (23. 7. – 22. 8.)

Když jde o konec vztahu, Lvi s ním rozhodně nespěchají. Jakkoli jsou tito jedinci velmi hrdí, umí být taky velkorysí a ledasco odpustit nebo zapomenout. Na druhou stranu ale opravdu rozumí umění sebelásky a oni sami jsou pro sebe na prvním místě – na čemž není vůbec nic špatného, naopak. Pokud je vztah ubíjí a vysiluje, nevidí v něm žádná pozitiva a jen jim bere, nebojí se věci rozseknout a udělat první krok. Každý si totiž zaslouží být v životě šťastný, a k tomu je třeba i fungující vztah.

Foto: fizkes, Shutterstock.com

Pokud se Rak rozhodne, že je konec, není šance na nápravuFoto: fizkes, Shutterstock.com

Panna (23. 8. – 22. 9.)

Panny jsou v první řadě perfekcionistky a puntičkářky. To znamená, že mají svůj život celý dopodrobna rozplánovaný hezky krok za krokem – ví, kdy je na pořadu svatba, dítě, povýšení, pes, další povýšení, další dítě… a tak dál, a tak dál. Tenhle plán si většinou nechávají pro sebe, ale celé své bytí upravují a koordinují tak, aby se všechno vyplnilo. A pokud jim do toho někdo hodí vidle… no, v první řadě vynaloží veškeré síly k tomu, aby konec vztahu odvrátily, protože takové selhání v jejich plánu není přípustné.

Váhy (23. 9. – 23. 10.)

Váhy milují jiskření, napětí a flirtovní atmosféru nového vztahu. Pokud je v horoskopu nějaký expert na zamilovávání, jsou to právě Váhy, které se dokážou do někoho zbláznit mrknutím oka. I proto jsou to často ony, kdo vztah opouští jako první, protože už někde rozehrály něco dalšího. Nebo je zkrátka jen láká ten příslib nového chvění a nervózních setkání. Samozřejmě to není pravidlem a jsou Váhy, které žijí ve spokojeném dlouhodobém vztahu – jen je zkrátka pravda, že velká část jich po nějaké době prchá jinam.

Štír (24. 10. – 22. 11.)

Štíři jsou sice ohromně vášniví a kromě toho taky příliš neumí mluvit o svých citech a pocitech, ale to neznamená, že by snad byli přelétaví nebo se vztahu neoddávali naplno. Naopak. Pokud se už tohle znamení jednou usadí, pak je to proto, že se mu podařilo najít někoho skutečně výjimečného s kým by rádo strávilo celý život. A tak udělá všechno, co bude v jeho moci, aby to tak skutečně bylo. Pro Štíry je velmi obtížné odpustit nevěru, jsou hrdí a na zradu neumí zapomenout. Přesto se o to budou pokoušet, pokud uvidí ve vztahu další cestu.

Foto: Photographee.eu, Shutterstock.com

Když to prostě nefunguje, Střelci nemají problém přijít s rozvodemFoto: Photographee.eu, Shutterstock.com

Střelec (23. 11. – 21. 12.)

Střelci jsou parťáci do nepohody a jen tak něco s nimi neotřese – ve vztahu jsou schopni překonávat ledasjaká příkoří a trápení a vypořádat se vlastně s čímkoli, co jim život pošle do cesty. Na druhou stranu ale chápou, že některé vztahy prostě dospějí svého přirozeného konce a je zbytečné je uměle protahovat. Nebojí se samoty ani života single, proto jim nedělá problém s rozchodem či rozvodem přijít, když vidí, že současná situace nikam nevede. Umí vše zvládnout velmi klidně a přátelsky, druzí by se od nich mohli učit.

Kozoroh (22. 12. – 20. 1.)

Jak je o Kozorozích známé, mají rádi tradice, svoji komfortní zónu, všechno přesně tak, jak to dobře znají a jak se cítí dobře. A to znamená, že do rozchodů a ukončování vztahu se vlastně nikdy nehrnou. V první řadě jsou tvrdohlaví a odhodlaní všechno překonat. V druhé řadě umí báječně strkat hlavu do písku, a i když už vztah dávno nefunguje, tváří se, že si ničeho nevšimli. Často právě oni zůstávají s někým, ke komu už vlastně dlouho nic necítí, spíš ze zvyku nebo strachu než jiného důvodu.

Vodnář (21. 1. – 20. 2.)

Vodnáři nade vše milují svobodu, to je zkrátka skutečnost, se kterou je potřeba počítat, když se s nimi pouštíte do vztahu. Stejně tak s tím, že jsou to drobátko sobci, kteří vždy myslí primárně na sebe – a na ostatní možná až „někdy potom“. Často jsou to tedy právě oni, kdo beze slova zmizí, protože mají poct, že jim vztah už nic nedává. Jsou to oni, kdo eskalují konflikty a bouchají dveřmi. Na druhou stranu se třeba taky po čase vracejí, poté, co se vybouří a uklidní. Vodnáři jsou jako přírodní živel a vztahy s nimi nejsou jednoduché.

Ryby (21. 2. – 20. 3.)

Ryby jsou velmi nekonfliktní a věčně spokojené osoby, které se rozchodům a rozvodům vyhýbají, dokud to jen jde. Domov a zázemí jsou pro ně velmi důležité, neumí si bez své kotvy existenci představit. Na druhou stranu jsou to ale taky velmi emotivní a citlivé bytosti, které v nefunkčním vztahu bez citů a bez lásky dlouhodobě nevydrží. Potřebují něžnost, hezká gesta a oporu. Takže ačkoli jim to láme srdce, pokud už vztahu není pomoci, jsou to ony, kdo nakonec odcházejí. Se slzami, ale definitivně.

Reklama

Načítám