Hlavní obsah

Tarotoskop na únor: Co čeká vaše znamení?

Foto: Oksana Yurlova, Shutterstock.com

Foto: Oksana Yurlova, Shutterstock.com

Reklama

Únor má letos o jeden den navíc, což znamená o ždibec víc času na to, abyste stihli všechno, co máte v plánu. Na co se soustředit a čemu se raději vyhnout? To vám prozradí tarotové karty.

Článek

Hned 9. února nás čeká úplněk ve znamení Lva, což po zdravotní stránce znamená, že byste měli dávat pozor na srdce a obecně krevní oběh – hodně pijte, dostatečně se hýbejte a pozor na rozčilování! Kromě toho však Lev znamená taky mnohem snadnější socializaci a nakopnutí sebevědomí i pro ty, kteří jím jinak zrovna nehýří. Pokud musíte udělat něco, co vás děsí, co se bojíte, že nezvládnete, kolem úplňku je vhodná chvíle zatnout zuby a jít do toho – budete se totiž cítit jistější v kramflecích.

Beran (21. 3.–20. 4.) královna pohárů – Síla – Smrt

Na začátku února se zaměřte na rozvoj své schopnosti empatie a vcítění se do druhých (jak pomoct kamarádce při rozvodu). Berani v tomto příliš nevynikají, ale ve vašem okolí je teď někdo, kdo nutně potřebuje vaši pomoc, ale sám si o ni neřekne. Napojte se na své blízké a pomozte mu. Pro zbytek měsíce je tu pak jedna rada: vytrvejte. Jakkoli se vám bude zdát, že vám osud hází pod nohy jeden klacek za druhým, zatněte zuby a prostě se derte vpřed. Změny, které přijdou, se nebudou rodit lehce, ale ve výsledku budou stát za to. Jen vydržte ty porodní bolesti.

Býk (21. 4.–21. 5.) král holí – 6 holí – Spravedlnost

Začátkem února se ke slovu dostane vaše ego a vpřed vás poženou hlavně ambice a podnikavost. Tak sebejistě jste se necítili už pěkně dlouho, jedete na vlně úspěchu a všechno vám jde od ruky. Chopte se vůdčí role a ukažte všem, že nejste žádné šedé myšky, ale autoritativní lídři, kteří se rozhodně neztratí. Druhá polovina měsíce už pak bude v klidnějším duchu, kdy se vám to, co jste zaseli, zase vrátí. Myslete na to a chovejte se… zkrátka a dobře, abyste nesplakali nad výdělkem. Laskavost bude oplacena laskavostí.

Foto: stockfour, Shutterstock.com

Býkům půjde v únoru všechno pěkně od ruky, takže pohodaFoto: stockfour, Shutterstock.com

Blíženci (22. 5.–21. 6.) 2 meče – 3 pentakly – páže pohárů

Únor pro vás začne poměrně typicky Blíženecky – nebudete se moci rozhodnout, jaký postoj zaujmout k důležitému rozhodnutí v životě, každá stránka vaší osobnosti vás potáhne jiným směrem. Přistupte k tomu tedy čistě profesionálně, zapojte všechny své schopnosti a dovednosti, vytěžte z toho, co umíte nejlépe. Tak se vám podaří z problému vybruslit, a navíc se ještě přiučit něco nového. Koncem měsíce se pak zaměřte na uspokojení své citové stránky, která bude předtím upozaděna.

Rak (22. 6.–22. 7.) 8 holí – 5 pohárů – 3 poháry

Jedete ještě na divoké vlně nového roku, kdy je potřeba dohnat všechno, co se před koncem toho minulého nepovedlo. Tohle rušné období Raky sice poněkud vyčerpává, ale zatím máte vše pod kontrolou (varovné signály těla). Cestou vás sice potká nějaký ten zádrhel a budete muset připustit, že některé věci podle vašich představ zkrátka nevyjdou, ale bude to jen malá cena v porovnání s úspěchem, který vám tahle jízda přinese. Práce vám nyní přináší radost a uspokojení, zároveň nezapomínáte ani na své blízké – zvláště přátelé sehrají ve vašem únoru důležitou roli.

Lev (23. 7.–22. 8.) Svět – 8 pohárů – 7 holí

V první polovině měsíce se soustřeďte zejména na rodinu – právě teď jste nejvíc potřeba právě doma, tak na chvíli odložte práci a snažte se trávit víc času se svými blízkými. V druhé části měsíce pak nastane takové typické únorové vakuum – pocit, že se nikam nehýbete, do ničeho se vám nechce, jste pasivní, apatičtí, všechno kolem je nejisté a nic vás nežene kupředu. Povolejte svou Lví sílu a dostaňte se z tohohle stavu, který vám nic pěkného nepřináší, co nejrychleji. Najděte znovu svůj hlas, ozvěte se a uvidíte, že tudy vede cesta z lesa.

Foto: Evgeny Atamanenko, Shutterstock.com

Karty nabádají Lvy, aby se začátkem února drželi víc doma. Pravděpodobně proto budou v druhé půlce měsíce pořádně unaveníFoto: Evgeny Atamanenko, Shutterstock.com

Panna (23. 8.–22. 9.) 3 poháry – Spravedlnost – páže pentaklů

Únor pro vás začne víc než dobře: užijete si poklidné dny plné radosti, pocitů, že jste na správném místě, času kvalitně stráveného s vašimi blízkými. Zkuste si založit deník vděčnosti a zaznamenávat si díky za tyhle hezké okamžiky, abyste si je mohli připomenout i tehdy, když se tak hezké věci zase nedějí. Tenhle poklid a odpočinek skončí naštěstí něčím pozitivním: pracovní nabídkou, na kterou dlouho čekáte (jak uspět na pohovoru).

Váhy (23. 9.–23. 10.) Viselec – 3 meče – páže pohárů

Pro vás se únor ponese ve znamení vztahů, a to bohužel spíše neúspěšných a drásavých. Váš milostný život dostane pořádnou ránu a vy najednou budete mít pocit, že se vám všechno vymklo z rukou, nic nedává smysl, a hlavně, nic nemůžete napravit. Jste obětí toho, co se kolem vás děje. Zklamání, bolest a lítost budou bohužel vašimi věrnými průvodci a vytrpíte si svůj podíl smutku. Vydržte. Dýchejte a prociťte to. Na konci toho všeho čeká láskyplné gesto, impuls, který vám zase dodá sílu a z největšího bahna vás vytáhne.

Štír (24. 10.–22. 11.) rytíř mečů – Kolo štěstěny – 6 mečů

V únoru vás začne tak trochu „pálit dobré bydlo“ a pocítíte nutkavou touhu něco změnit. Cokoli, hlavně razantně (jak poznáte, že je čas na změnu). A do karet vám bude hrát i osud, pokud na něj věříte, protože najednou zkrátka obrátí kormidlo vašeho život a nasměruje vás novým a nečekaným směrem. Nenechte se mýlit, bude to pořádná výzva. Ale pokud zachováte chladnou hlavu, tak i tenhle přesun jinam, novou cestu, nový směr naprosto s přehledem zvládnete. Věřte tomu, že kdyby vám teď někdo říkal, jak bude váš život za měsíc vypadat, nevěřili byste mu!

Foto: fizkes, Shutterstock.com

Kolo štěstěny s osudem štírů pořádně zatočí. Letošní únor pro vás bude velká výzvaFoto: fizkes, Shutterstock.com

Střelec (23. 11.–21. 12.) páže pentaklů – 9 holí – 5 mečů

Už dlouhou dobu stojíte na jednom místě, vybudovali jste si v životě pevnou pozici, kde je vám sice dobře, ale nejste si jisti tím, jestli byste se už neměli pohnout vpřed. Každopádně: teď ještě ne. Obrňte se před tlaky okolí, které se vás snaží dotlačit kamsi do opozice, do postavení, které by vám do karet vůbec nehrálo. Nenechte se zviklat (jak se naučit říkat ne). Pokud by vám ujely nervy a vy byste se teď snažili mermomocí někam pohnout, skončilo by to jen porážkou, zklamáním a pošramoceným egem. Vaše příležitost přijde, teď se držte toho, co máte.

Kozoroh (22. 12.–20. 1.) 6 holí - rytíř mečů – král mečů

Do vašeho života začali zasahovat druzí větší mírou, než by vám bylo milé. Na jedné straně je to svěží vítr od někoho, kdo je vám blízký duší i názory, takže máte pocit, že vám zkrátka rozumí. Na druhé straně vám něco jiného radí autorita, osoba, které důvěřujete a která vám už několikrát dobře poradila. Jak z toho ven? Rozhodněte se podle sebe. Vy musíte být pánem situace (tahle rozhodnutí byste měli udělat do třicítky). Zvažte obě stanoviska, zvažte všechny rady – a pak jednejte.

Vodnář (21. 1.–20. 2.) 7 holí – Kolo štěstěny – Vůz

Minimálně jednu věc vám únor rozhodně může slíbit: nebudete se nudit, naopak. Celý měsíc bude trochu jako na horské dráze, samé nahoru a dolů. Nejprve budete muset bojovat sami za sebe, za své názory a postoje (sebevědomí podle horoskopu). Pak se váš život otočí naprosto neočekávaným směrem, čeká vás osudové setkání, které hodně otřese vším, v co jste věřili a doufali. A v neposlední řadě na vás čeká výzva, která vás donutí napnout všechny síly, vydat ze sebe maximum a skočit. Bude to prostě jízda – s nejasným koncem.

Ryby (21. 2.–20. 3.) Spravedlnost – 10 pentaklů – Vůz

Začátek února od vás bude vyžadovat něco pro Ryby poměrně obtížného: budete muset zapomenout na svou obvyklou empatii a snahu každému se zavděčit a naprosto neutrálně a nestranně učinit dost závažné rozhodnutí. To vám sice způsobí pár bezesných nocí, ale zbytek měsíce už bude poklidný a příjemný. Čeká vás „zlatá nuda“, status quo, kdy budete prostě spokojeni a moc se toho dít nebude. Překousněte počáteční obtíže a pak si už jen užívejte.

Vaše osobní tarotové číslo vám odhalí, v čem jste dobří. Víte vůbec, kolikátka jste? 

Reklama

Související témata:

Načítám