Hlavní obsah
3,3
(62)
Foto: Marek Kučera

Foto: Marek Kučera

Aktualizováno

Pochutnáte si na nich jako na lehké svačince, v kombinaci se zeleninovým salátem se budou hodit jako svěží večeře. Slané pečené taštičky se špenátovou náplní vám určitě si oblíbíte na první dobrou.

30 min.
Příprava
35 min.
Vaření
Střední
Náročnost
Ingredience pro:
8 kusů
Těsto
  • 200 g hladké mouky
  • 80 g másla
  • 80 g řeckého jogurtu
  • 1 špetka soli
Náplň
  • 200 g baby špenátu
  • 1 ks cibule
  • 1 stroužek česneku
  • 6 ks sušených rajčat v oleji
  • 150 g sýru feta
  • 4 lžíce olivového oleje
K dokončení
  • 1 ks vejce
  • 1 lžíce sezamových semínek
Článek

Postup

01.

Do mísy prosejte mouku, přidejte špetku soli, na kousky nakrájené máslo a jogurt. Vše důkladně promíchejte a vypracujte hladké těsto bez hrudek. Zabalte ho do potravinové fólie a nechte odpočinout v chladu. Mezitím připravte náplň.

02.

Cibuli oloupejte a nasekejte nadrobno. Stroužek česneku prolisujte a rajčata nakrájejte na proužky. Špenát propláchněte a nechte okapat. Na oleji orestujte cibuli a po chvíli přidejte česnek. Promíchejte, a až se rozvoní, vložte listový špenát a nechte ho zavadnout. Do směsi nakonec vmíchejte kousky rajčat a nadrobený sýr. Promíchejte a stáhněte z ohně. Není třeba přidávat sůl, sušená rajčata i sýr jsou slané dost.

03.

Vychlazené těsto vyválejte na tloušťku asi půl centimetru a pak z něho vykrojte čtverce o velikosti přibližně šest krát šest centimetrů. Na každý naneste kousek náplně, přehněte a okraje přimáčkněte vidličkou. Taštičky vyskládejte na plech vyložený pečicím papírem, potřete rozšlehaným vejcem, posypte sezamem a dejte péct do trouby předehřáté na 180 °C asi na 20 minut.

Máte rádi kombinaci těsta a slané náplně? Vyzkoušejte rychlý slaný koláč s ricottou a pažitkou z listového těsta. Výtečný je i dietní ricottový koláč s rajčaty a cuketou bez těsta! Zajímavý je i polentový koláč se špenátem a nikdo neodolá, když se podává quiche s karamelizovanou cibulkou a modrým sýrem.

Reklama

Související témata:

Načítám