Hlavní obsah
Foto: Ksenija Toyechkina, Shutterstock.com

Foto: Ksenija Toyechkina, Shutterstock.com

Výživová poradkyně Jiřina Mačková vidí jako ideální zimní potravinu červenou čočku, která je výborně stravitelná a nemusí se namáčet, její příprava je tedy jednoduchá a rychlá. Připravit si z ní můžete nejen polévku, ale také výborný teplý salát.

10 min.
Příprava
15 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
2 porce
Budete potřebovat
  • 250 g červené čočky
  • 100 g červených kapií
  • 1 ks cibule
  • 100 g mražené kukuřice
  • 100 g cherry rajčat
  • 2 lžičky řepkového oleje
  • 1 lžička kari koření
  • 1 g soli a pepře
  • 1 hrst listové petržele
Neobsahuje alergeny
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Čočku nejprve propláchněte a ve vodě uvařte do poloměkka, nesmí se rozvařit. Zeleninu nakrájejte na menší kousky.

02.

Na řepkovém oleji orestujte nadrobno nakrájenou cibuli, přidejte kousky papriky, po chvíli i mraženou kukuřici a cherry rajčátka.

03.

Okořeňte a dochuťte solí a pepřem. Ozdobte čerstvou petrželkou.

Načítám