Hlavní obsah

Test řasenek: Dvojitý kartáček, magnet i veganská řasenka

Foto: Eva Malúšová

Foto: Eva Malúšová

Reklama

Bez řasenky líčení snad ani není líčení a hledání té ideální nikdy neskončí! Vybraly jsme proto k testování nejrůznější kartáčky, kouzelné magnetické formule a levnější i dražší značky. Která řasenka vytvoří řasy à la mrkací panenka?

Článek

Řasenky, řasenky, která z vás umí udělat řasy nejdelší? Je šikovné sáhnout po vyloženě prodlužující řasence, nebo je lepší zvolit produkt, který nabízí všechno – od výrazné barvy přes objem až po efekt umělých řas?

Inika, 790 Kč

Veganská prodlužující řasenka zaujme především uživatelky přírodní kosmetiky a dámy, které trápí citlivé oči. Byla jsem zvyklá, že přírodní řasenky neudělají tak výrazný efekt, jaký bych si představovala, ale tenhle produkt mě vyvedl z omylu. S výsledkem jsem velmi spokojená! Řasenka má větší, kónický kartáček, který bude vyhovovat i kratším řasám, a dostanete se s ním pohodlně i do koutků oka.

Foto: archiv firmy

Veganská prodlužující řasenka Inika Organics, 790 Kč, prodává Líčírna OrganicsFoto: archiv firmy

S.he, 99 Kč

Tato řasenka získává cenu za největší natočení. Disponuje huňatým a zahnutým kartáčkem, který řasy krásně pročesává a díky zahnutí je opravdu skvěle natočí i bez kleštiček na řasy. Pro delší, ale rovnější řasy je to absolutní bomba. A navíc ta cena...

Foto: archiv firmy

Řasenka False Lash Curl s.he, 99 Kč, prodává dm drogerieFoto: archiv firmy

NYX, 299 Kč

Popis produktu mě velmi nalákal: slibuje ohromné natočení, prodloužení i objem, ale na moje řasy tak výrazně nezafungovala. Aby byl efekt opravdu velkolepý, musela jsem si s řasami vyhrát a nanést několik vrstev, které zase rychle zasychají. Díky silikonovému kartáčku lze řasy dobře pročesávat, ale možná kdyby byl víc zahnutý, řasy by s jeho pomocí šly natočit víc a rychleji.

Foto: archiv firmy

Řasenka On The Rise NYX, 299 Kč, prodává NotinoFoto: archiv firmy

Essence, 100 Kč

Novinka u oblíbené drogerkové značky vyniká zajímavým kartáčkem. Jedna jeho polovina je klasická štětinková, druhá je silikonová a pro mě je to dokonalá kombinace. Huňatější částí nanesu barvu a silikonovou poté řasy pročešu. Má ideální konzistenci, netvoří hrudky a se dá dobře vrstvit pro opravdu výrazné líčení.

Foto: archiv firmy

Řasenka pro definici a objem řas Double Trouble essence, 100 Kč, koupíte v drogeriíchFoto: archiv firmy

Benefit, 890 Kč

Slibuje efekt umělých řas, protože kartáček má magnetické jádro a dokáže přitáhnout barvu, v níž jsou magnetické minerály. Zda právě to pomáhá, aby byly řasy krásné? Kdo ví... Ale řasenka v každém případě dělá řasy přesně takové, jaké si představuji: dlouhé, výrazné a natočené, ale zároveň nevypadají „zmalovaně“. Nemám ve zvyku kupovat dražší řasenky, ale až ji vypotřebuju, bude v mém hledáčku.

Foto: archiv firmy

Prodlužující řasenka They’re Real! Magnet Benefit, 820 Kč, prodává SephoraFoto: archiv firmy

Reklama

Načítám