Hlavní obsah
Foto: AI

Foto: AI

Dejte si smaženici z hub trochu jinak. Stačí ji promíchat s těstovinami uvařenými na skus a podávat s cibulkou nebo pažitkou.

10 min.
Příprava
15 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 350 g těstovin
    1
    3
  • 2 stonky jarní cibulky
  • 250 g čerstvých hub
  • 1/2 lžičky mletého kmínu
  • 1/4 lžičky pepře
  • 1 lžička soli
  • 3 ks vejce
    3
  • 3 lžíce extra panenského olivového oleje
Obsažené alergeny
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Těstoviny dejte vařit do vroucí osolené vody na skus. Jarní cibulku nakrájejte nadrobno, houby očistěte a nakrájejte na plátky. V pánvi rozehřejte olej, na kterém zprudka orestujte cibulku a houby. Osolte a okořeňte pepřem a kmínem ještě chvíli opékejte.

02.

Poté je zalijte rozšlehanými vajíčky a na mírném ohni zlehka promíchejte. Přidejte scezené těstoviny, promíchejte a servírujte posypané na kolečka nakrájenou natí jarní cibulky.

Houby na každém kroku

Houby jsou teď v plné sezoně! Košíky se plní, les voní a nastal ideální čas si je dopřát v co nejvíce podobách.

Načítám