Hlavní obsah
3,3
(93)
Foto: stockfoto, Shutterstock.com

Foto: stockfoto, Shutterstock.com

Aktualizováno

Houbová sezona bez kulajdy není ta pravá! My pro vás přichystali recept s čerstvými houbami. Uvidíte, zamilujete si ji na první ochutnání.

10 min.
Příprava
30 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 3 lžíce másla
  • 6 ks brambor
  • 200 g čerstvých hub
  • 2 listy bobkového listu
  • 4 kuličky nového koření
  • 1 lžička soli
  • 1 špetka pepře
  • 1 lžička kmínu
  • 1 kelímek zakysané smetany
K dochucení
  • 1/2 lžíce octa 8%
  • 1 lžíce cukru
K podávání
  • 2 lžíce čerstvého kopru
  • 4 ks vejce
Článek

Postup

01.

Z hladké mouky a másla usmažte světlounkou jíšku. Zalijte asi 600 ml vody nebo kuřecího vývaru a prošlehejte, aby nevznikly hrudky.

02.

Přidejte na kostičky nakrájené brambory, na kousky pokrájené houby a koření. Patnáct minut vařte doměkka, pak koření vyndejte a vmíchejte smetanu.

03.

Dochuťte cukrem a octem a podávejte posypané koprem a se ztracenými vejci.

A jak kulajdu připravujete vy? S čerstvými, nebo sušenými houbami?

Reklama

Související témata:

Načítám