Hlavní obsah

Houbová sezona: Kulajda s čerstvými houbami

Hodnocení:
(46)
Foto: stockfoto, Shutterstock.com
Doba přípravy
10 minut
Doba vaření
30 minut
Náročnost
nízká

Houbová sezona bez kulajdy není ta pravá! My pro vás přichystali recept s čerstvými houbami. Uvidíte, zamilujete si ji na první ochutnání.

Ingredience pro:
4 porce
Na kulajdu potřebujete:
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 3 lžíce másla
  • 6 brambor
  • 200 g čerstvých hub
  • 2 bobkové listy
  • 4 kuličky celého nového koření
  • sůl
  • pepř
  • 1 lžička kmínu
  • 1 kelímek zakysané smetany
Na dochucení:
  • ocet 8%
  • cukr
K podávání:
  • čerstvý kopr
  • 4 vejce
Článek

Postup

Krok 1: Z hladké mouky a másla usmažte světlounkou jíšku. Zalijte asi 600 ml vody nebo kuřecího vývaru a prošlehejte, aby nevznikly hrudky.

Krok 2: Přidejte na kostičky nakrájené brambory, na kousky pokrájené houby a koření. Patnáct minut vařte doměkka, pak koření vyndejte a vmíchejte smetanu.

Krok 3: Dochuťte cukrem a octem a podávejte posypané koprem a se ztracenými vejci.

A jak kulajdu připravujete vy? S čerstvými, nebo sušenými houbami?

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama