Článek
Patříte mezi milovníky hub? Pokud ano, tato omáčka vás uchvátí! Servírovat ji můžete také s těstovinami nebo bramborem, ale za nás je TOP s houskovým knedlíkem.
Postup
01.
Máslo rozehřejte na pánvi a osmažte na něm nadrobno nakrájenou šalotku. Přidejte na kousky pokrájené houby a koření. Pár minut společně duste, zapraště moukou, přilijte vývar a důkladně prošlehejte. Vařte asi 20 minut.
02.
Poté přilijte smetanu. Prohřejte, dochuťte citronovou šťávou a solí. Houbovou omáčku podáváme samotnou s knedlíkem nebo můžeme přidat plátek libovolného masa.
Houby na každém kroku
Houby jsou teď v plné sezoně! Košíky se plní, les voní a nastal ideální čas si je dopřát v co nejvíce podobách.
- Polévky: Kulajda | Krkonošské kyselo | Valašská kyselica | Bramboračka
- Omáčky: Nakyselo | Snadná smetanová | Z lišek | K masu i knedlíku
- Chutně po našem: Řízky | Karbanátky | Guláš | Hubník | Bramboráky | Smaženice