Článek
Postup
01.
Na jedné lžíci másla osmahněte houby pokrájené na kousky.
02.
V jiné nádobě zpěňte na zbytku másla najemno nakrájenou cibuli. Zaprašte moukou, osolte, opepřete, přidejte drcený kmín a usmažte hnědou jíšku.
03.
Zalijte smetanou a metličkou prošlehejte, aby se neudělaly hrudky.
04.
Vložte houby a provařte doměkka. Podávejte s houskovým knedlíkem.
Tip: Jestliže je vám pouhá houbová omáčka málo, nebojte se k tomu přidat třeba ještě plátek vepřového. Anebo rovnou vyzkoušejte vepřové na houbách.
Houby na každém kroku
Houby jsou teď v plné sezoně! Košíky se plní, les voní a nastal ideální čas si je dopřát v co nejvíce podobách.
- Polévky: Kulajda | Krkonošské kyselo | Valašská kyselica | Bramboračka
- Omáčky: Nakyselo | Snadná smetanová | Z lišek | K masu i knedlíku
- Chutně po našem: Řízky | Karbanátky | Guláš | Hubník | Bramboráky | Smaženice