Článek
Postup
01.
Někdo dává do bramboráků houby syrové, pro lepší stravitelnost je vhodné je předem upravit: pokrájejte je na malé kousky a asi 10 minut restujte na troše sádla či másla, než se odpaří voda. Během restování osolte a poté nechte vychladnout na pokojovou teplotu.
02.
Brambory nastrouhejte najemno, v cedníku z nich vymačkejte přebytečnou šťávu, přidejte vychladlé houby, vejce, prolisovaný česnek, špetku kmínu, malou lžičku soli, čerstvě mletý pepř, majoránku (sušené lžíci, čerstvé klidně hrst), mouku a umíchejte těsto.
03.
Ve velké pánvi rozehřejte pořádnou vrstvu sádla či oleje a pozvolna na ní smažte menší placičky. Na papírové utěrce z nich nechte odsát přebytečný tuk a podávejte jen tak nebo třeba s kysaným zelím. Z uvedeného množství se bohatě najedí dvě osoby.
Houby na každém kroku
Houby jsou teď v plné sezoně! Košíky se plní, les voní a nastal ideální čas si je dopřát v co nejvíce podobách.
- Polévky: Kulajda | Krkonošské kyselo | Valašská kyselica | Bramboračka
- Omáčky: Nakyselo | Snadná smetanová | Z lišek | K masu i knedlíku
- Chutně po našem: Řízky | Karbanátky | Guláš | Hubník | Bramboráky | Smaženice
Už máte nasušeno i zamrazeno a pořád vám nějaké houby zbývají? Naložte je na 3 způsoby nebo zkuste skvělou houbovou paštiku!