Článek
Pro vylepšení receptu zkuste strouhanku smíchat se sezamovými semínky nebo rozdrcenými kukuřičnými lupínky.
Postup
01.
Houby očistěte, a pokud mají velké klobouky, nakrájejte je na plátky o tloušťce asi 1 cm. Připravte si tři misky. Do první nasypte mouku, do druhé rozšlehejte vejce se špetkou soli a pepře a do třetí nasypte strouhanku smíchanou s nastrouhaným parmazánem, paprikou a oreganem.
02.
Každý kousek houby nejprve obalte v mouce, poté ponořte do vajíčka a nakonec obalte ve strouhance s parmazánem. Pro extra křupavý povrch můžete celý proces zopakovat ještě jednou.
03.
V pánvi s vyšším okrajem rozehřejte olej. Řízky smažte z obou stran dozlatova, zhruba 2–3 minuty z každé strany, dokud nejsou krásně křupavé a zlatavé. Houbové řízky servírujte zasypané petrželkou s dipem, který připravíte smícháním majonézy, se špetkou chilli a citronovou šťávou.
Houby na každém kroku
Houby jsou teď v plné sezoně! Košíky se plní, les voní a nastal ideální čas si je dopřát v co nejvíce podobách.
- Polévky: Kulajda | Krkonošské kyselo | Valašská kyselica | Bramboračka
- Omáčky: Nakyselo | Snadná smetanová | Z lišek | K masu i knedlíku
- Chutně po našem: Řízky | Karbanátky | Guláš | Hubník | Bramboráky | Smaženice