Článek
Postup
01.
Sádlo rozehřejte v kastrolu a osmahněte na něm nahrubo nakrájenou cibuli.
02.
Přidejte pokrájené houby, kmín, sůl, pepř a krupici a nechte podusit. Houby pustí dostatek vody samy, takže je nemusíte podlévat.
03.
Vejce prošlehejte, vlijte k měkkým houbám a nechte chvíli stát. Pak promíchejte, stáhněte z plotny a podle potřeby moment počkejte, až smaženice dojde.
04.
Podávejte ihned, nejlépe s čerstvým chlebem.
Houby na každém kroku
Houby jsou teď v plné sezoně! Košíky se plní, les voní a nastal ideální čas si je dopřát v co nejvíce podobách.
- Polévky: Kulajda | Krkonošské kyselo | Valašská kyselica | Bramboračka
- Omáčky: Nakyselo | Snadná smetanová | Z lišek | K masu i knedlíku
- Chutně po našem: Řízky | Karbanátky | Guláš | Hubník | Bramboráky | Smaženice
A jaký je ten váš recept na houbovou smaženici? Hlavně si dejte pozor, abyste měli opravdu jen jedlé houby!