Hlavní obsah
3,0
(2411)
Foto: Tomáš Rubín

Foto: Tomáš Rubín

Bramboračka rozhodně patří mezi nejoblíbenější české polévky. Provoní byt kořenovou zeleninou a houbami, a vy si s ní můžete zavzpomínat na podzimní výlety do lesa. Dáte si?

20 min.
Příprava
20 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 4 ks brambor
  • 2 ks mrkve
  • 1 ks kořenové petržele
  • 1 kousek celeru
  • 2 ks cibule
  • 2 lžíce másla
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 2 hrsti sušených hub
  • 1 lžička soli
  • 1 lžička majoránky
  • 3 stroužky česneku
  • 1 špetka muškátového květu
  • 1/2 lžičky mletého kmínu
Článek

Postup

01.

Brambory a kořenovou zeleninu očistěte a pokrájejte na kousky. Cibuli nakrájejte najemno a osmahněte na másle do světle zlaté barvy. Zaprašte hladkou moukou, přidejte trochu drceného kmínu a usmažte světlou jíšku.

02.

Zalijte asi litrem horké vody a přidejte připravenou zeleninu a sušené houby. Osolte a vařte asi 20 minut doměkka. Na závěr dochuťte majoránkou, utřeným česnekem a muškátovým květem. Nechte pár okamžiků provařit a podávejte.

Máte rádi poctivé české polévky? Vyzkoušejte kulajdu nebo gulášovku. Anebo zkuste další recepty z hub.

Reklama