Hlavní obsah

Houbová sezona: Houbové karbanátky

Hodnocení:
(98)
Foto: Svatava Vašková
Doba přípravy
10 minut
Doba vaření
20 minut
Náročnost
nízká

Tyto houbové karbanátky mohou být plnohodnotnou alternativou těch masových. Krásně voní a jsou stejně dobré teplé i studené!

Ingredience pro:
5 kusů
  • 25 g sušených hub
  • 2 ks rohlíky
  • 100 ml mléka
  • 2 vejce
  • 100 g anglické slaniny
  • 1 jarní cibulka
  • 1 snítka čerstvého tymiánu
  • 100 ml oleje na smažení
  • 2 špetky soli
  • 1 špetka pepře
  • 1 lžíce másla
  • 25 g hladká mouka na obalování
  • 30 g strouhanky na obalování
Článek

Krok 1: Sušené houby předem namočte alespoň na hodinu do vody. Když změknou, nakrájejte je a na lžíci másla poduste doměkka. Pak je nechte zchladnout. 

Krok 2: Anglickou slaninu nakrájejte na kostičky, orestujte ji na pánvi a také nechte vychladnout. 

Krok 3: Bílé rohlíky nakrájejte na kostičky a zalijte je mlékem. Přidejte podušené houby a orestovanou slaninu, jedno celé vejce, nasekaný tymián a zelenou i bílou část jarní cibulky. Vše zamíchejte a dle chuti dosolte a opepřete. 

Krok 4: Teď ze směsi tvořte karbanátky (pokud je směs moc řídká, přidejte trošku strouhanky), obalte je v hladké mouce, druhém rozšlehaném vejci a strouhance. Smažte z obou stran na oleji dozlatova. 

Foto: Svatava Vašková

Houbové karbanátky servírujte třeba s jemnou bramborovou kaší. A jestliže rádi chodíte do lesa, neměl by vám uniknout náš houbový speciál

ynezorPumanzeSaNyknalC