Hlavní obsah
3,0
(107)
Foto: Svatava Vašková

Foto: Svatava Vašková

Tyto houbové karbanátky mohou být plnohodnotnou alternativou těch masových. Krásně voní a jsou stejně dobré teplé i studené!

10 min.
Příprava
20 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
5 kusů
  • 25 g sušených hub
  • 2 ks rohlíku
  • 100 ml mléka
  • 2 ks vejce
  • 100 g anglické slaniny
  • 1 ks jarní cibulky
  • 1 snítka čerstvého tymiánu
  • 100 ml oleje
  • 2 špetky soli
  • 1 špetka pepře
  • 1 lžíce másla
  • 25 g hladké mouky
  • 30 g strouhanky
Článek

01.

Sušené houby předem namočte alespoň na hodinu do vody. Když změknou, nakrájejte je a na lžíci másla poduste doměkka. Pak je nechte zchladnout. 

02.

Anglickou slaninu nakrájejte na kostičky, orestujte ji na pánvi a také nechte vychladnout. 

03.

Bílé rohlíky nakrájejte na kostičky a zalijte je mlékem. Přidejte podušené houby a orestovanou slaninu, jedno celé vejce, nasekaný tymián a zelenou i bílou část jarní cibulky. Vše zamíchejte a dle chuti dosolte a opepřete. 

04.

Teď ze směsi tvořte karbanátky (pokud je směs moc řídká, přidejte trošku strouhanky), obalte je v hladké mouce, druhém rozšlehaném vejci a strouhance. Smažte z obou stran na oleji dozlatova. 

Foto: Svatava Vašková

Foto: Svatava Vašková

Houbové karbanátky servírujte třeba s jemnou bramborovou kaší. A jestliže rádi chodíte do lesa, neměl by vám uniknout náš houbový speciál

Související témata:

Načítám