Článek
01.
Sušené houby předem namočte alespoň na hodinu do vody. Když změknou, nakrájejte je a na lžíci másla poduste doměkka. Pak je nechte zchladnout.
02.
Anglickou slaninu nakrájejte na kostičky, orestujte ji na pánvi a také nechte vychladnout.
03.
Bílé rohlíky nakrájejte na kostičky a zalijte je mlékem. Přidejte podušené houby a orestovanou slaninu, jedno celé vejce, nasekaný tymián a zelenou i bílou část jarní cibulky. Vše zamíchejte a dle chuti dosolte a opepřete.
VYZKOUŠEJTE I DALŠÍ KARBANÁTKY
04.
Teď ze směsi tvořte karbanátky (pokud je směs moc řídká, přidejte trošku strouhanky), obalte je v hladké mouce, druhém rozšlehaném vejci a strouhance. Smažte z obou stran na oleji dozlatova.

Foto: Svatava Vašková
Houby na každém kroku
Houby jsou teď v plné sezoně! Košíky se plní, les voní a nastal ideální čas si je dopřát v co nejvíce podobách.
- Polévky: Kulajda | Krkonošské kyselo | Valašská kyselica | Bramboračka
- Omáčky: Nakyselo | Snadná smetanová | Z lišek | K masu i knedlíku
- Chutně po našem: Řízky | Karbanátky | Guláš | Hubník | Bramboráky | Smaženice
Houbové karbanátky servírujte třeba s jemnou bramborovou kaší. A jestliže rádi chodíte do lesa, neměl by vám uniknout náš houbový speciál!