Hlavní obsah

Nejdelší visutý most na světě se o víkendu otevírá v Česku! Co dalšího o víkendu podniknout?

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Všude dobře, tak proč být doma? Nebo snad doma nejlépe? Máme pro vás opět kupu krásných tipů na výlety a akce po Česku, které jen dokazují, že není třeba opouštět domovinu, a přesto se můžete skvěle bavit.

Článek

Konec týdne vypadá podle počasí pohádkově. Máte už nějaké plány? Protože my ano a rádi se podělíme. Zajímavé akce se konají po celém Česku, na Netflixu jsou opět super novinky a objevili jsme i kuchařku, která vám osladí život.

Otevření Sky Bridge 721

Varování: Jestli trpíte jen náznakem závratěmi a strachem z výšek, tento tip přeskočte. V obci Dolní Morava v Pardubickém kraji se totiž v pátek 13. 5. poprvé otevře nejdelší visutý most pro pěší na světě – Sky Bridge 721, jehož výstavba trvala dva roky. Bude spojovat hřebeny Slamník a Chlum, ocitnete se ve výšce 95 metrů nad zemí, a se svými 721 metry bude o celých 200 metrů delší než současný rekordman v Portugalsku. Kromě toho, že si užijete opravdu dech beroucí výhledy, můžete se těšit i na unikátní naučnou stezku s prvky virtuální reality, která vás provede časem.

Foto: Profimedia.cz

Na Dolní Moravě nebylo nikdy o zážitky nouze, ale o víkendu se možnosti posunou ještě o level výšFoto: Profimedia.cz

Vodní dílo Vír na Vysočině

Vysočina patří k nejkrásnějším krajům České republiky a Bystřicko k nejčlenitějším regionům oblasti. V nejužším místě údolí Svratky vzniklo před více než šedesáti lety vodní dílo Vír. Přijeďte se pokochat nádhernými výhledy, navštívit tajemné zříceniny i přírodní rezervace plné vzácných druhů rostlin nebo zažít pořádný adrenalin.

Milovníci umění málokdy vynechají Galerii Na Bahnech, častým cílem výletů bývají zříceniny Zubštejn a Pyšolec. Nádherný výhled na přehradu si dopřejte z vírské skály s vyhlídkou Klubačice, kterou mnozí znají jako Daliborku. Stezka kolem evropského stromu je pak pro všechny, kdo chtějí poznat okolí i se něco dozvědět. Ale zde doporučujeme nasednout na kolo. A milovníci ferrat (zajištěná cesta v nepřístupném, obvykle horském terénu) se vyřádí na Ledové stěně, Jezerní stěně a Horní vyhlídce.

Foto: korunavysociny.cz

Přestože se ve Víru nesmíte koupat, o zábavu tu nouze nebudeFoto: korunavysociny.cz

Festival Pískoviště v Písku

Do Písku na písek! Populární festival dětské radosti Pískoviště má na jihu dlouholetou tradici a o víkendu se na něj můžete po dvouleté pauze opět těšit. Čeká vás klasická výstava soch z písku a tentokrát sochaři představí i partnerská města Písku.

V pátek se konají např. závody dračích lodí a divoký koncert Bombarďák, v sobotu pak pouť v labyrintu pěti smyslů, kreativní dílny a divadelní představení v písecké Sladovně nebo pečení hada se skauty.

Foto: pisek.eu

Jít se s dětmi pobavit a načerpat inspiraci na plážové stavění hradů z písku? Ideální plánFoto: pisek.eu

Kuchařka Lžička cukru

Populární food blogerku Markétu Marešovou sledují na jejím (téměř výhradně) sladkém instagramovém profilu desítky tisíc nadšených fanoušků a milovníků dobrot. Zásobuje je totiž krásnými fotkami a recepty na vytuněné laskominy. Její kuchařka Lžička cukru slibuje, že díky ní budete mít sladký celý rok. Zároveň obsahuje spoustu tipů a triků od zkušené kuchařky.

Poradí, jak nechat rozkvést svěží jarní chutě, jak na lahodné letní dobrůtky, příjemné podzimní tóny i pokrmy, které zahřejí v zimě. Zkusíte na jaře třeba blondies (brownies z mléčné čokolády) nebo medové madlenky?

Foto: Archiv nakladatelství

Lžička cukru, Markéta Marešová, CPress, 224 stranFoto: Archiv nakladatelství

Seriál Anatomie skandálu

Šestidílná série je k vidění na Netflixu a měla by být součástí seriálu o nejrůznějších aférách, který má tato platforma v plánu natočit.

Za Anatomií skandálu jsou největší špičky v oboru (např. scenárista David E. Kelley, 66, který stojí za seriály Sedmilhářky nebo Mělas to vědět) a i herecky jde o velmi silné dílo – v hlavních rolích uvidíte Siennu Miller (40) a Ruperta Frienda (41). Děj se odehrává kolem soudního přelíčení a hlavní myšlenkou je, jak (ne)vypadá sex bez souhlasu, ale i kde končí manželská a přátelská loajalita nebo jak je to s politiky a jejich mocí.

Úspěšný James žije svůj sen: je ministrem vnitra, má nádhernou ženu a dvě báječné děti. A taky poměr. To by ještě jeho kariéra a rodina ustály, ale když jej bývalá milenka a zároveň asistentka obviní ze znásilnění, třese se pod ním křeslo v dolní komoře i postel v ložnici.

Foto: Profimedia.cz

Na fotce se usmívají, ale v seriálu si jdou po krku. Zleva: Rupert Friend jako nevěrný ministr, Naomi Scott, 29, jako asistentka obviňující jej ze znásilnění, Sienna Miller jako podváděná manželka a Michelle Dockery, 40, jako právnička oběti)Foto: Profimedia.cz

Reklama

Související témata:

Načítám