Hlavní obsah

Dekoraci si můžete vyrobit sami a jídlo podávat netradičně: tipy, jak se stát králem zahradní party

Foto: Erman Erikoglu, Shutterstock.com

Foto: Erman Erikoglu, Shutterstock.com

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Počasí přeje pořádání zahradních oslav, na které pozvete rodinu nebo kamarády. Aby to byla akce se vším všudy, je potřeba všechno pečlivě připravit. Pomůžeme vám vymyslet, jak vše nazdobit a doladit.

Článek

Zahradní party nebo prostě jen rodinné sešlosti s grilováním jsou velmi oblíbené a je potřeba využít každou chvíli, kdy jejich pořádání přeje počasí. Jestli nějakou takovou akci právě chystáte, mohlo by se vám hodit pár tipů, jak se připravit, ať již jde o dekorace, nebo praktické vychytávky, které hostům zpříjemní pobyt na vaší zahradě.

Pohoda na zahradě

Pokud pořádáte zahradní oslavu, můžete ven vynést stůl z kuchyně a k běžně užívaným židlím si půjčit i nějaké od sousedů, ale jistě bude lepší, pokud bude po ruce i vhodný venkovní nábytek. A grilovačka může začít!

Bydlení na balkoně

Na společné grilování nebo jen tak lenošení můžete využít i terasu nebo balkon, i ty jdou zařídit prakticky a hezky. Podívejte se, jak si z balkónu udělat něco jako letní sídlo.

Dekorace na zahradu

Jestli něco oslava venku vyžaduje, jsou to dekorace. Nemusíte je kupovat, spoustu věcí můžete vyrobit doma! Pokud nejde o jen tak nějakou oslavu, ale přímo svatební veselí na zahradě, chce to výzdobu romantickou a ideálně květinovou.

Na každé zahrádce jsou truhlíky a květináče s bylinkami a květinami. Během chvíle je můžete zapojit do hry a udělat z nich dekorativní prvky. A co si vyrobit a zavěsit věnec z větrníků nebo klobouku?

Foto: Tomáš Rubín

Pořádáte na zahradě svatební hostinu? Pak vám bude rozhodně hodit slavnostní věnecFoto: Tomáš Rubín

Jak osvítit zahradu nebo balkon

Většina oslav se protáhne až do tmy – a potom se budou hodit světelné dekorace, které ukáží hostům cestu po zahradě, ale decentně nasvítí třeba i stůl s občerstvením. Přinášíme pár tipů, jak osvítit zahradu, ale i na výrobu jednoduchých luceren, například z květináčů.

Foto: Tomáš Rubín

Květináče se mohou změnit v krásný svícen, který je dost stabilní, aby se nepřevrátilFoto: Tomáš Rubín

Dekorace na stůl a jak využít vodu

Slavnostně prostřená tabule je ozdobou každé příležitosti, kdy se sejde rodina a přátelé. Pokud máte málo nádobí, můžete si vypomoct zavařovačkami. Lze z nich vyrobit svícen, ale i vázu nebo sklenici na pití. Hravě můžete pojmout i chlazení nápojů a je víc věcí, se kterými vám může pomoci voda. A co takhle uspořádat meloun party? 

Foto: Tomáš Rubín

To, že se jí hlavně očima, je v tomto případě velká pravdaFoto: Tomáš Rubín

Reklama

Načítám