Hlavní obsah

Top slevy v srpnu? Dětem to neříkejte, je to školní výbava!

Foto: NataliAlba, Shutterstock.com

Foto: NataliAlba, Shutterstock.com

Reklama

Máte pocit, že prázdniny jsou v plném proudu, a plánujete si je ještě pořádně užít? Dobře děláte. Ale přece jen začněte myslet na návrat dětí do školy – tedy alespoň v případě, že na jejich výbavě hodláte ušetřit.

Článek

Sotva jste si oddechli po vysvědčení a už abyste zase začali myslet na školu? Jestli chcete ušetřit na pomůckách, tak je to pravda. Už s prvními srpnovými letáky nabídnou obchodníci zajímavé ceny skoro všeho, co souvisí se školou a učením. „Sortiment, který se dostane během srpna – a pak ještě začátkem září – do slevových akcí, samozřejmě přesně vyjmenovat neumíme. Ale rozhodně se vyplatí hledat, pokud budete školáka chtít vybavit levněji,“ radí Petr Miklík ze srovnávače cen Kupi.cz. Loni byl školák o čtvrtinu dražší než v předchozím roce a letos to lepší nebude, tak proč slevy nevyužít?

Zlevněné sešity, penály a kufříky

A na čem lze nákupem s využitím srpnových slev ušetřit nejvíc? „Jsou to rozhodně školní sešity – nejčastěji ve formátu A5 s 20 až 60 listy. Dvacetilistový můžete ve slevách sehnat od 2,90 korun, 40listový od 3,90 a 60listový stojí kolem 5,90 – průměrně jde o slevu okolo 30 procent,“ vypočítává Petr Miklík.

O trochu víc ušetříte na penálu. Nejlevnější pořídíte zhruba od 120 Kč, ale většinou za něj zákazníci utratí kolem tří stovek – ve slevě ho pak lze koupit i o stovku výhodněji, protože snížení ceny se pohybuje až kolem 33 procent. Budete pořizovat školní kufřík? Dá se na něm uspořit kolem 26 % a místo 170 až 250 Kč ho můžete mít od 119 do 199 korun. Chcete ušetřit ještě víc a váš školák to myslí vážně s ochranou planety? Vyrobte penál z brček anebo penál z ruličky od papírových utěrek.

Foto: George Rudy, Shutterstock.com

Srpen je pro nákup školních pomůcek ideální, protože jsou výhodnější než jindyFoto: George Rudy, Shutterstock.com

Největší úspora

Co se letos vyplatí v akci nejvíc, to se ještě říci nedá, ale asi to nebude o moc jiné než loni v srpnu. „S největší slevou – a to 56 procent – se prodávalo gumovací pero Perro, polovinu původní ceny stály pastelky Toto, přes 48 procent jste mohli ušetřit při nákupu temperových barev Koh-I-Noor po 10 kusech nebo fixů Centropen, roller Pilot FriXion byl v akci o 38 procent levnější,“ uvádí Petr Miklík.

Při pohledu do statistik lze téměř s jistotou očekávat i akce na pastelky, voskovky, vodovky, fixy, zvýrazňovače i kelímky na štětce, popisovací složky, na boxy na dokumenty nebo desky na vystřihovací abecedu, kružítka – vše jmenované koupíte s minimálně dvacetiprocentní slevou. Napište si seznam a vyrazte. (A raději se naučte, jak odstranit skvrny od fixů, inkoustu i propisky.)

Foto: GRSI, Shutterstock.com

Díky akčním cenám lze na výbavě pro školáky ušetřit i třicet procentFoto: GRSI, Shutterstock.com

Mají se věci do školy kupovat v srpnu?

Bojíte se pořizovat školní pomůcky předem, protože nevíte, co bude dítě přesně potřebovat? Školy dávají seznamy vybavení často až v září, každá má trochu odlišný vzdělávací program, plán výuky a učitelé mají i jiné zkušenosti a preference... Velmi záleží na tom, do které třídy dítě nastupuje.

V případě první třídy je asi rozumnější počkat na konkrétní požadavky třídní učitelky. „U vyšších tříd, třeba už od druhé třídy, byste měli konzultovat s učitelem a do výběru zapojit i školáka. Je lepší, když si třeba nové pero vyzkouší předem, aby si ověřil, zda mu vyhovuje tvar a povrch úchopové zóny, zda pro něj není příliš těžké. Zohledněte také, zda je potomek pravák nebo levák, jak na pero tlačí a podobně,“ radí Renata Unger, zástupkyně značky Pilot.

Jsou věci, které kupovat nemusíte, a to ani ve slevách – domácí tvorba je levnější a produkty něco vydrží. Jak vyrobit originální obaly na knihy a sešity?

Reklama

Související témata:

Načítám