Hlavní obsah

5 zimních outfitů. Ty vám padnou!

Foto: Ondřej Kroutil

Koženou bundičku jsme zkombinovali s pleteným svetremFoto: Ondřej Kroutil

Reklama

Co se letos nosí, už teoreticky víte, ale jak vypadá nabídka českých obchodů ve skutečnosti? Jak se dají trendy zkombinovat s módními stálicemi a jak vypadají, když nejsou jen na figuríně? Rozhodli jsme se to zjistit a vyrazili se čtenářkou Martinou na průzkum. Podívejte se, jak jí našich pět outfitů slušelo!

Článek

Na naši „módní misi“ jsme zamířili do obchodů H, Topshop a Reserved. Letošním trendům vévodí ženskost a právě takových kousků byl všude dostatek! Narazili jsme na spoustu úžasných sukýnek, ke kterým si můžete obléknout teplejší punčochy, hromadu stylových, hřejivých pletenin a především krásných, postavu zdůrazňujících kabátků. Módní trendy jsme potom míchali s nadčasovou klasikou, kterou možná máte ve svém šatníku i vy. Inspirovat se proto můžete i v případě, že se na nákupy zrovna nechystáte.

Foto: Ondřej Kroutil

Vydali jsme se s fotografem v patách do několika pražských butikůFoto: Ondřej Kroutil

Zkuste: stylové pleteniny

Do světloučkého svetříku jsme se zamilovali na první pohled! Nejenže dobře vypadal, ale navíc byl i velmi příjemný! Je jen na vás, jestli se do něj pořádně zabalíte nebo necháte stejně jako my vykukovat tílko. K vršku jsme vybrali modré, rovně střižené kalhoty, přidali jsme jednoduché šněrovací boty a barevné návleky, které jsme sehnali v podobných barvách, v jakých byla čepice. Kabát v barvě velbloudí srsti potom v našem výběru nemohl chybět! Hodí se snad ke všemu - vzít si ho můžete jak k elegantnímu oblečení a kozačkám, tak i k džínům a „converskám“. Chcete-li dodat kabátku fajnovosti, přidejte brož. Nám se líbil vtipný brouček.

TIP:Pokud máte pár kilo navíc, „zneviditelníte” je tak, že dáte přednost svetříku v tmavších barvách a do výstřihu přidáte delší náhrdelník.

Foto: Ondřej Kroutil

Kabát v barvě velbloudí srsti se hodí ke všemuFoto: Ondřej Kroutil

Na foto: tílko, svetřík, kabát, brož, kalhoty, boty, návleky, čepice – H

Foto: Ondřej Kroutil

Nezapomeňte na detailyFoto: Ondřej Kroutil

Zkuste: koženou bundu se „slušňáckým“ svetrem

Máte pořád za to, že nejlepší jsou kombinace, kdy je všechno do puntíku sladěné? Nám se naopak nejvíc líbí modely, kde jsou jednotlivé kousky ve stylovém kontrastu. Jako v tomto případě, kdy jsme k rockové kožené bundičce a botám na platformě přidali pletený svetr s oky, který by vám určitě pochválila i vaše maminka. Opět jsme si pohráli s detaily, přidali jsme náhrdelník s koníkem a dva zlaté náramky, celý outfit jsme potom „shodili“ černým kulichem.

Foto: Ondřej Kroutil

Outfit ve stylovém kontrastuFoto: Ondřej Kroutil

Na foto: tílko – modelčino vlastní, svetřík, bunda, náramky, náhrdelník, čepice, taška, boty, legíny – Topshop

Zkuste: sukni do pasu

Přidat jsme chtěli i něco málo z aktuální ženské verze army stylu. Pro tento účel jsme vybrali úžasnou khaki sukni do pasu a hedvábnou, neskutečně příjemnou košili, kterou jsme nechali zastrčenou dovnitř. Celek jsme potom rozbili černým páskem a jako kontrast přidali černý náhrdelník.

TIP: Áčkovou sukni do pasu si můžete dovolit i v případě, máte-li větší bříško. Šikovným umístěním pásku připoutáte pozornost ke štíhlejšímu pasu.

Foto: Ondřej Kroutil

Khaki sukně v army stylu a nápadný náhrdelníkFoto: Ondřej Kroutil

Na foto: kabát, košile, náhrdelník, bezprsté rukavice, pásek, sukně, boty, kabelka – H

Zkuste: maxi svetr

Najít maxi svetr, který vám bude slušet, není jen tak. Prodlouženým délkám fandíme, ale rozměry, které se letos začaly v obchodech objevovat, jsou opravdu extrémní. I když si vyberete svetr, který je o dvě velikosti menší než vaše běžná velikost, pořád vám bude viset až ke kolenům a ani jeho šířka vám moc nepřidá. Svetry se sice dají zkrotit páskem, ale i tak potřebujete pěkných pár centimetrů nad průměrem, aby vám slušely. Nakonec jsme ale přece jen uspěli a objevili svetr, který se dá díky své délce nosit jen tak s legínami nebo punčochami a na těle neplandá. Pásek, který u něj byl, jsme ale nahradili tenkým hnědým, jehož konec jsme ledabyle protáhli směrem dolů. Boty s kožíškem jsou aktuálním trendem, a protože mohou připomínat módu našich babiček, přidali jsme i lesklý, podobně laděný šátek.

TIP:Volíte-li oblečení v podobných tónech, zkuste model „rozbít“ další barvou, jako jsme to udělali my s šedými punčochami. Je na vás a vašem vkusu, jestli sáhnete po nápadnější barvě nebo něčem neutrálním. Model v neutrálních barvách nezapomeňte doladit zajímavými doplňky.

Foto: Ondřej Kroutil

Světlý svetřík jsme ozvláštnili páskemFoto: Ondřej Kroutil

Na foto: kabát, maxi svetr, punčochy, boty, kabelka, pásek, šátek – H

Zkuste: ozvláštnit šedou klasiku

Že je šedá barva nudná a nenápadná? Ne s těmi správnými detaily! Sukně, kterou jsme čtenářce vybrali, je klasika, která se dá skvěle kombinovat! S vtipným svetříkem se srdíčky dáte modelu neformálnější rozměr, vyměníte-li ho za pěknou bílou košili a ponecháte zajímavý pásek, získáte elegantnější verzi. My jsme přidali ještě trochu barvy – šálu a náramek v modré barvě. Na náramku bylo zajímavé, že se zapínal na magnetku, takže odpadlo zápasení se zapínáním. Semišové kozačky jsou na klínku a pro dámy, které neholdují klasickým podpatkům, jsou ideální.

Foto: Ondřej Kroutil

Šedá barva rozhodně není nudnáFoto: Ondřej Kroutil

Na foto: kabát, svetřík, sukně, pásek, náramek, šála, kozačky – Reserved

Tak co, milé dámy, které kousky byste rády viděly ve svém šatníku a které modely byste na sebe nevzaly ani náhodou? Těšíme se na vaše názory!

Reklama

Načítám