Hlavní obsah
3,1
(78)
Foto: Martina Lancingerová

Foto: Martina Lancingerová

Kuřecí maso je oblíbené pro svou jednoduchou přípravu a chuť. Navíc obsahuje malé množství tuku a skvěle se hodí do zdravého jídelníčku. Když ho vylepšíte kořenitou omáčkou s bourbonem, potěšíte a dobře nakrmíte celou rodinu.

5 min.
Příprava
2 hod.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
2 porce
  • 1 ks cibule
  • 2 lžíce oleje
  • 1 lžíce třtinového cukru
  • 1 lžíce rajčatového protlaku
  • 2 stroužky česneku
  • 1/2 lžičky mletého římského kmínu
  • 2 lžičky uzené papriky
  • 10 ml worcesterské omáčky
  • 10 ml bourbonu
  • 1 plechovka rajčat
  • 1 list bobkového listu
  • 1 lžička soli
  • 1 špetka čerstvě mletého pepře
  • 2 ks kuřecích prsou
Článek

Postup

01.

Cibuli nakrájejte najemno. V hrnci rozehřejte olej a cibuli opečte dozlatova. Přidejte cukr a nechte rozpustit. Míchejte asi tři minuty, poté přidejte protlak, najemno pokrájený česnek, římský kmín a uzenou papriku. Asi minutu společně opékejte na mírném žáru.

02.

Zalijte worcesterskou omáčkou a bourbonem. Nechte vypařit tekutinu a přidejte krájená rajčata a bobkový list. Osolte, opepřete a přiveďte k varu.

03.

Kuřecí prsa lehce osolte. Do pekáčku nebo do hrnce, který můžete dát do trouby, vložte maso a zalijte ho omáčkou. Přilijte ještě asi decilitr vody, přiklopte a vložte do trouby vyhřáté na 200 °C. Po hodině a půl by mělo být maso měkké. Vyndejte ho z omáčky a natrhejte na vlákna a podávejte.

Tip

Maso s omáčkou podávejte nejlépe s jasmínovou rýží.

Milujete dobré kuře s vynikající omáčkou a s rýží? A aby to nedalo moc práce? Dejte si rychlé kuře teriyaki, sladkokyselé kuře sweet and sour anebo výtečné filipínské kuře adobo. A jestli dáváte přednost tradičním českým receptům, připravte si krémové kuře na paprice.

Reklama

Načítám