Článek
Postup
01.
V míse promíchejte sójovou omáčku, ocet a cukr. Oloupané stroužky česneku zlehka zmáčkněte plochou stranou nože, aby pustily aroma. Přidejte je do mísy společně s bobkovým listem a černým pepřem. Vložte kuře, pořádně ho v marinádě obalte a nechte odležet alespoň 20 minut. Cibuli nakrájejte nadrobno.
VYZKOUŠEJTE CIZOKRAJNÉ KUŘECÍ RECEPTY
02.
Ve vyšší hlubší pánvi rozpalte olej na středně vysokou teplotu. Vyjměte kuře z marinády, nechte ho okapat a opečte ho z každé strany. Bude prskat a velmi pravděpodobně se vám přichytí kůže – k tomuto jídlu to však patří.
03.
Opečené kuře na chvíli vyndejte a odložte stranou. Do uvolněné pánve vsypte cibuli a krátce opečte. Vraťte do ní kuře, zalijte ho marinádou, přidejte vodu a duste asi 45 minut, až se omáčka zredukuje a kuře bude hotové i při kosti.
KUŘE STOKRÁT JINAK
04.
Podávejte s rýží, bohatě posypané jarní cibulkou a sezamovými semínky.
Tip: Zkuste podobným způsobem připravit vepřový bůček nakrájený na tenké plátky.
Zkoušíte rádi zajímavé úpravy kuřecího masa? Zachutná vám tradiční kohout (kuře) na víně coq au vin anebo rychlá kuřecí prsa s omáčkou teriyaki.