Hlavní obsah

Trojhránky z listového těsta plněné mletým masem

Hodnocení:
(58)
Foto: Jakub Jurdič
Doba přípravy
30 minut
Doba vaření
30 minut
Náročnost
nízká

Lámete si hlavu, co přinést na večírek nebo čím potěšit plánovanou návštěvu? Připravte božské masové trojhránky. Není nic jednoduššího než skrýt lahodné překvapení do křehkého listového těsta.

Ingredience pro:
18 trojhránků
Náplň
  • 500 g mletého hovězího masa
  • sůl
  • pepř
  • 1 cibule
  • 3 snítky oregana
  • 3 větvičky rozmarýnu
  • 1 hrst pažitky
  • 1 lžička mletého nového koření
  • 1 lžička uzené papriky
  • 1 lžička drceného kmínu
Těsto
  • 500 g listového těsta
  • hladká mouka na podsypávání
  • 1 vejce na potření
  • 10 g černého sezamového semínka
Článek

Postup

Krok 1: Hovězí maso osolte, opepřete a smíchejte s najemno nakrájenou cibulí, nasekanými bylinkami a kořením.

Krok 2: Listové těsto vyválejte na pomoučněném vále na obdélník, poté jej zarolujte a z rolády nakrájejte asi osmnáct 2,5cm koleček. Dlaní je rozmáčkněte a ze vzniklých placek vyválejte kolečka o průměru asi 8 cm.

Krok 3: Doprostřed vyválených koleček rozdělte lžící masovou náplň a přehnutím těsta ze třech stran k sobě vytvořte trojúhelník. Spoje pečlivě stiskněte a touto stranou dolů vyskládejte trojúhelníky na plech vyložený pečicím papírem.

Krok 4: Masové trojhránky potřete vajíčkem a posypte sezamem. Pečte v troubě vyhřáté na 200 °C asi 30 minut dozlatova.

A co třeba sladké šátečky plněné hruškami, ořechy a čokoládou?

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama

Sdílejte článek